duminică, 24 octombrie 2010

Legea educatiei...

Această lege aduce schimbări în organizarea şcolară. Astfel clasa pregătitoare trece de la grădiniţă la învăţământul primar, iar clasa a IX-a trece la gimnaziu, astfel că liceul va avea doar trei ani. Admiterea la liceu se va face pe bază de portofoliu şi examen organizat de fiecare şcoală în parte. Elevii vor fi evaluaţi din doi în doi ani prin teste naţionale.Profesorii vor fi obligaţi să facă un masterat didactic urmat de stragiu de practică la o şcoală sub îndrumarea unui profesor coordonator,pentru a putea intra în sistem.
Părinţii vor scoate mai mulţi bani din buzunar dacă copii vor chiuli sume cuprinse între100 şi 1000 de lei sau muncă în folosul comunităţii.
Guvernul vrea să-şi asume răspunderea pe această lege săptămâna viitoare deşi sindicatele au criticat-o. Profesorii au protestat toată săptămâna trecută cerând demisia ministrului Daniel Funeriu şi neasumarea Legii Educaţiei.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Si ar mai fi multe de spus aici...In primul rand aceasta lege se doreste a fi adoptata in graba pentru a face pe plac celor de la UDMR.Uitand insa ca este o lege care ne intereseaza pe noi toti.
Fiecare ministru al educatiei atunci cand ajunge la putere doreste sa schimbe din temelii aceasta lege, pentru a-si lega numele de ea.Poate ca pentru fiecare ministru acest lucru ar insemna "ridicarea pe un soclu", doar ca pe noi, parinti si dascali acest lucru chiar nu ne intereseaza.
Dovada ca aceasta hotarare de asumare a acestei legi a fost luata in pripa o spune si faptul ca saptamana trecuta, de pe o zi pe alta, s-au trimis fax-uri in scoli sa se organizeze consilii profesorale in care sa se faca propuneri pentru noua lege.Uitand insa ca multi dintre profesori nici macar nu mai au habar care este varianta de lege pe care doreste guvernul sa si-o asume.
Ca in final oricum nu s-ar fi tinut cont de acele propuneri este o alta poveste.
Iata ca si astazi o parte dintre ministrii se intalnesc pentru a discutata tocmai despre aceasta lege a educatiei.Lasam la o parte faptul ca acesti ministri nu au nici cea mai mica legatura cu sistemul de invatamant si ne intrebam daca astazi la guvern, Boc si ai lui nu vor strica de tot varianta de lege votata de catre Camera Deputatilor.Nu stiu ce satisfactie are acum un deputat chiar si PDL-ist stiind ca a votat aceasta lege intr-o anumita forma si ca cei de la guvern o modifica dupa bunul lor plac.Chiar asa...ce rol mai are parlamentul in tara aceasta atata timp cat principalele legi sunt luate prin asumarea raspunderii de catre un guvern incompetent?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. DE ACORD CU D-VS.SPER TOTUSI SA SE TINA SEAMA DE ASPECTE TRIMISE DIN TERITORIU,DESI MA INDOIESC.

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca in anul eclipsei 1999, sistemul de invatamant romanesc a intrat in colaps oligopedagogic, nu mai putea sa practice decat OLIGOPEDAGOGIA, adica sa-l invete pe cimpanzeu matematica si gramatica, dar nu si bazele educatiei sau culturii, deoarece profa era deja subsalarizata prea jos ca sa mai aiba, cu exemplul personal de poveste de insucces, autoritate in fata elevei pline de fite. Acum, presa ar castiga mult rating senzational daca ar facsimila statele de plata pe luna septembrie, luminand poporul ca predomina in invatamantul preuniversitar salarii (ajutoare sociale) de 6-900 lei, ceea ce va izgoni din sistem ultimii profesionisti, iar alti fraieri nu vor mai putea fi atrasi. Furnizarea de generatii nu numai needucate ci si neinstruite va mari inca si mau mult dispretul si ura intregii societati pentru corpul didactic, sentimente de care sistemele mediatice de educatie nonformale vor sti, ca si pana acum, sa profite sub lozica Moarte intelectualilor care nu dau produse de calitate, alimentand multa vreme cercul vicios al subsalarizarii.

    RăspundețiȘtergere