vineri, 15 iulie 2011

Masinile inmatriculate in Bulgaria vor circula doar 90 de zile in Romania...

Poliţia Română intenţionează, printr-un act normativ, să limiteze folosirea maşinilor înmatriculate în Bulgaria pe teritoriul României la cel mult 90 de zile pe an. După expirarea acestei perioade, şoferii vor fi nevoiţi să-şi înmatriculeze maşinile în România.
Potrivit estimărilor Poliţiei Rutiere, în prezent, 18.791 de autoturisme sunt înmatriculate la vecinii noştri, şoferii români preferând această opţiune din cauza taxei de poluare extrem de ridicată în România.
Potrivit unor surse din poliţie, schimbarea ar fi dorită şi din cauza faptului că autoturismele cu numere bulgăreşti sunt foarte greu de identificat în cazul în care sunt implicate în accidente rutiere, fiind dificil de verificat asigurarea maşinii respective.
Asadar, dupa ani si ani se va face ordine in acest domeniu.Adevarul este ca "harburile" bulgaresti chiar sunt o problema pe drumurile din Romania.Ma gandeam zilele trecute ce se poate intampla in cazul unui accident cu o masina inmatriculata in Bulgaria.Cum plateste asigurarea din Bulgaria?
Ca o concluzie, eu unul salut aceasta masura.Ne da o siguranta mai mare pe sosele...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

4 comentarii:

  1. sa va bagati taxa auto in C U R si dupa aceea o sa ne inmatriculam "Harburile" in romanaia ... nu va e rusine ... Politicienii P U L I I stau si o bat in cap si se plimba pe bani NOSTRII a ROMANILOR si nu mai stiu ce sa faca de unde sa scoata bani sa faca ei burta mare... sunteti Niste IMPOTENTI cara stati si va rugati sa vi se scoale va uitati la FILME P O R N O si aveti tupeu sa mai cereti bani si sa da-ti legi in Romania care sa va mai aduca ceva IN BURTICA ... sa va dea` DUMNEZEU VOUA alora din parlament sanatate si sa va Ajute Dumnezeu exact asa cum doreste fiecare ROMAN ... DOAMNE AJUTA

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ne imaginam ca scopul real al taxei de poluare e acela de a pedepsi pe cel ce indrazneste sa polueze aerul sfant al patriei... parerea mea e ca ne inselam . O taxa are ca scop adunarea unor bani la bugetul de stat. Am adus din Germania doua e39 cu motor diesel de 2500 ambele si am platit taxe de "poluare"-da, in Romania- de peste 6 mii de euro. Lasam la o parte ca emisiile de CO2 sunt aproape identice cu cele ale masinilor noi: as fi fericit daca din banii pe care i-am platit s-ar planta doi pomi sau un om ar primi o pastila pe gratis (nu o primeste nici din bugetul de sanatate).
    Asa ca problema se pune asa, din pacate mult mai simplu: vrei sa platesti taxe mari in Romania sau mici spre deloc in Bulgaria? Nu vreau sa sugerez ca trebuie sa ne sustragem de la plata taxelor. Dar unele sunt sublimarea nesimtirii si prostiei alesilor. Nu am nici o masina inmatriculata in Bulgaria, dar ii felicit pe cei care au considerat ca taxa asta e o aberatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect,daca pana acum stateam pe ganduri daca sa inmatriculez sau nu pe bulgari,acum sunt sigur ca voi apela la tara vecina.

    RăspundețiȘtergere
  4. O aberatie mai mare ca asta nici ca s-ar fi putut!!! S-au gandit oare initiatorii acestui proiect ca prin aceasta se ingradeste dreptul la libera circulatie in cadrul UNIUNII EUROPENE?!!!!!!!
    O sa treaca legea asta la Sf. Asteapta!
    Ca initiativa pleaca de la "militia romana" ... scuzabil ..... acum sa vedem ce zic ALESII

    RăspundețiȘtergere