luni, 29 august 2011

Au inceput probele scrise pentru examenul de bacalaureat...

În pofida advertismentelor făcute de autorităţi, dar şi a numărului mare de eliminaţi din prima sesiune, 15 candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă sau pentru utilizarea mijloacelor electronice.

Inspectorul şcolar general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a declarat astazi, că din primele informaţii rezultă că au fost 15 candidaţi eliminaţi, numărul total al acestora urmând să fie anunţat al sfârşitul zilei după centralizarea tuturor datelor.

"În pofida advertismentelor serioase lansate de MECTS, mai sunt şcolari care vor să câştige prin fraudă. Până în prezent am fost informat că au fost eliminaţi deja 15 candidaţi", a precizat inspectorul general şcoalar al Capitalei, prof. Cristian Alexandrescu.

În rest prima probă scrisă de limba şi literatura română s-a deşfăşurat în condiţii normale, subiectele find transmise şi recepţionate în deplină securitate, a precizat Cristian Alexandrescu.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, au început luni cu proba la limba şi literatura română pentru care vor intra în sălile de examen peste 62.000 de elevi.

In cadrul examenului scris de Limba si literatura romana din Bacalaureatul 2011, sesiunea august-septembrie, au fost dati afara din salile de examinare 164 de absolventi, la nivel national, pentru frauda sau tentativa de frauda, au declarat surse din cadrul Ministerului Educatiei.

Un caz interesant a avut loc la Targul-Jiu unde un absolvent de liceu de la Liceul Sportiv din Targu-Jiu a iesit din examenul scris de Limba romana si a sunat la 112, sesizand faptul ca un coleg copiaza, iar profesorii supraveghetori nu iau masuri. Inspectorul scolar general adjunct din Gorj, Gheorghe Mitescu, a declarat ca politia a ajuns la liceu pentru a verifica situatia prezentata de elev. "Lucrurile pe care elevul le-a spus nu au fost confirmate, insa, nici de profesorii supraveghetori si nici de comisia de examen. Vom verifica oricum imaginile captate de camera de supraveghere", a explicat Mitescu.

Inspectorul scolar general adjunct a declarat ca "elevul a scris doua randuri pe foaia de examen si a iesit atunci cand metodologia i-a permis-o". "El a sunat apoi la 112 unde a spus ca un coleg de-al lui copiaza. Lucrurile pe care elevul le-a spus nu au fost confirmate, insa, nici de profesorii supraveghetori si nici de comisia de examen. Vom verifica oricum imaginile captate de camera de supraveghere", a explicat Gheorghe Mitescu.

Potrivit acestuia, politia a ajuns la fata locului, a constatat ca informatia anuntata la serviciul unic de urgenta nu se confirma, iar elevul risca sa fie sanctionat de oamenii legii.

Asadar, partea cea mai interesanta a examenului de bacalaureat a inceput.Cu ce rezultate vom vedea pe 4 septembrie la afisarea listelor cu admisi si respinsi.In zilele urmatoare vor urma noi probe scrise.Asteptam vesti bune si tinem pumnii tuturor celor angrenati in aceste examene...


Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu