marți, 30 august 2011

Ministerul Educatiei si judetul Timisoara...

În ziua în care sute de absolvenţi au ratat proba de limba şi literatura română, Ministerul Educaţiei a picat la geografie. Într-un comunicat trimis presei, apare judeţul Timişoara.

Ministerul Educaţiei a inventat un judeţ, iar greşeala a apărut chiar într-un comunicat trimis presei.

Astfel, în statistica realizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în care sunt enumerate judeţele cu cele mai multe cazuri de elevi eliminaţi din examen, apare şi judeţul Timişoara.

Potrivit comunicatului emis de Minister, 240 de elevi din toată ţara, care au susţinut luni proba scrisă la limba şi literatura română, au încercat să fraudeze examenul (telefoane mobile, fiţuici) şi au fost eliminaţi. Cele mai multe cazuri de elevi eliminaţi au fost înregistrate în Bucureşti - 44 de candidaţi, judeţul Timişoara - 18 candidaţi, judeţul Argeş -17 candidaţi, judeţul Bihor -14 candidaţi.

Asadar, in primul comunicat despre probele scrise de la bacalaureat cei de la minister au dat-o din nou in bara.Este adevarat ca intre timp aceasta greseala a fost corectata pe site-ul ministerului doar ca impresia despre competenta celor de acolo a fost deja facuta.Din cate stiu eu la fiecare minister exista o persoana care raspunde de relatia cu presa.Persoana respectiva este cea care "da unda verde" unui comunicat de presa si raspunde de exactitatea informatiilor.Nu stiu cine este persoana respectiva de la Ministerul Educatiei dar cred ca dupa aceasta gafa ar fi bine sa renunte la aceasta functie.Pentru ca prin aceasta gafa a facut de ras nu doar ministerul respectiv ci intregul sistem de educatie din Romania.De multe ori, dupa examenele la limba romana se face un top al gafelor elevilor.Ma intreb pe ce loc s-ar fi situat in acest top gafa cu judetul Timisoara daca aceasta aberatie ar fi fost scrisa in teza unui elev...

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL4


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu