vineri, 26 august 2011

Rezultate multumitoare la probele de competente din cadrul examenului de bacalaureat...

Peste 50% dintre candidaţii la sesiunea a doua a examenului de bacalaureat au obţinut la proba orală la limba română calificativele experimentat şi avansat.

Astfel, dintre elevii care au susţinut proba de competenţă în limba română, 3774 de candidaţi (31,69%) au obţinut nivelul de competenţă mediu, 4119 de candidaţi (34,59%) nivelul avansat, în timp ce 2160 de candidaţi (18,14%) au obţinut nivelul de competenţă experimentat, conform centralizării naţionale realizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare al MECTS.

La proba A de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, din totalul celor 11.909 elevi înscrişi s-au prezentat la examen 10.054 de candidaţi şi a fost eliminat un singur candidat ca urmare a intrării în examen cu aparatura electronică asupra sa.

Potrivit centralizatorului, la proba B de evaluare a competenţelor de comunicare în limba maternă, din totalul celor 291 de elevi înscrişi s-au prezentat la examinare 258 de candidaţi.

Dintre aceştia, 29 de candidaţi (9,97%) au obţinut nivelul de competenţă mediu, în timp ce 105 candidaţi, reprezentând 36,8%, au obţinut nivelul de competenţă avansat. Nivelul de competenţă experimentat a fost obţinut de 124 de elevi, adică 42,61% din totalul celor care au susţinut acestă probă. Luni, 29 august vor începe probele scrise ale sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat. Prima probă pe care candidaţii o vor susţine este cea la limba şi literatura română pentru care s-au înscris 62.348 de candidaţi

Asadar primele rezultate ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamna, sunt incurajatoare.Doar ca doar de luni putem spune ca acest examen a inceput cu adevarat.Va fi o saptamana "fierbinte" pentru cei care sustin examenele scrise...Bafta tuturor !

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu