luni, 1 august 2011

Despre majorarea salariilor bugetarilor...

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că din punctul de vedere al USL revenirea salariilor bugetarilor este un lucru posibil care trebuia făcut de mult şi a catalogat reducerea cheltuielilor cu salarizarea din 2010 drept "o greşeală".

"Din punctul nostru de vedere, revenirea salariilor bugetarilor în sectorul public, învăţământ, ordine publică, sănătate, este un lucru posibil şi un lucru care trebuia să se facă de mult. Nu ştiu ce va face Guvernul, nu ştiu ce va face în continuare FMI, în afară de a lăuda acest guvern neperformant şi fără a sufla o vorbă faţă de risipa care s-a petrecut şi se petrece în continuare din banul public în alte zone", a declarat Antonescu la Realitatea TV, în contextul concluziilor prezentate luni de şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.
Liderul PNL a subliniat că măsura luată în 2010, de a echilibra bugetul prin reducerea cheltuielilor de la capitolul salarizării, luată "fără niciun fel de discernământ, fără niciun fel de deosebire şi nicio preocupare despre eventuala reducere a numărului în anumite zone a acestor angajaţi" a fost "o greşeală". "Faptul că domnul Franks continuă să fie în admiraţia prefăcută a Guvernului Boc şi a gestiunii sale nu mă miră, nu e o noutate. Cred că, în acest moment, premierul va continua cu un discurs de promisiuni în această direcţie şi, din punctul meu de vedere echilibrele bugetare ar trebui realizate prin evaluarea foarte corectă a numărului de angajaţi şi prin acţiuni de reducere cu discernământ, acţiuni aplicate", a mai spus Antonescu.
De cateva zile "se agita apele" in coalitie cu privire la majorarile salariale ale bugetarilor in 2012.Era de asteptat sa fie asa tinand cont de faptul ca popularitatea actualei coalitii este foarte mica si ca anul viitor este unul electoral.
Declaratiile celor de la putere pe aceasta tema sunt contradictorii:
"Legat de eventuala majorare a salariilor începând din luna octombrie, nu a fost o asemenea discuţie în cadrul coaliţiei. Obiectivul nostru este ca începând din 1 ianuarie să începem recuperarea salarială, dar aceasta depinde de creştere economică..." a declarat Emil Boc.
Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor naţionale, a precizat că în şedinţa coaliţiei s-a decis majorarea salariilor bugetarilor de la 1 octombrie.
"S-a discutat despre un procent de majorare a salariilor de 5%, dar rămâne să mai discutăm procentul cu care se vor majora. Să vedem dacă este o măsură sustenabilă", a adăugat Pambuccian.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astazi că în cadrul coaliţiei nu s-a luat vreo decizie în sensul majorării salariilor începând cu luna octombrie 2011, ci doar despre recuperarea tăierilor făcute anul trecut, dar din 2012.
Declaratia cea mai interesanta vine de la seful coalitiei, Traian Basescu...
"Vreau să se ştie că nu este de tolerat niciun fel de populism..." a spus şeful statului.
Asadar, lucrurile raman ca la inceput...Coalitia nu va face nici o marire salariala si, eventual va cauta sa mai dea afara din angajatii bugetari.
Intrebarea care se pune este urmatoarea...Cu cine vor vota la anul cei din sistemul bugetar? Cu cei care le-au "furat" salariile si nu mai vor sa le dea inapoi sau cu cei care le vor da salariile si in functie de cresterea economica le vor si indexa?
Raspunsul este cat se poate de simplu...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu