duminică, 22 august 2010

Nu va mai "balaciti" gratis...Redati copiilor baza sportiva "Cutezatorii"...

Conducerea Ministerului Educaţiei beneficiază de abonamente în valoare de peste 10.000 de euro la una dintre cele mai exclusiviste baze sportive din Capitală, “Pescariu Sports & SPA”, cu toate că, nu cu mult timp în urmă, cele două părţi se “luptau” pentru terenul pe care este amenajat acum clubul “de fiţe”. Şefii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în frunte cu Daniel Funeriu, beneficiază de gratuitate la abonamente la piscină, sală de fitness, masaj, saună şi SPA, ce în mod normal valorează peste 2.000 de euro. Printre persoanele ce se folosesc de numele Ministerului Educaţiei pentru a se bucura de tratamentul de lux se numără şi fostul consilier al lui Daniel Funeriu, Melania Mandas Vergu, cu toate că aceasta nu mai are nici o legătură cu instituţia. Vergu se bucură de un tratament “mai privilegiat” chiar şi decât soţia ministrului Funeriu, care îşi plăteşte abonamentul la acelaşi club, potrivit surselor din cadrul MECTS.
În urmă cu câţiva ani, Ministerul Educaţiei, condus la acea vreme de Ecaterina Andronescu, acţiona în instanţă firma lui Pescariu, încercând să redobândească fosta bază sportivă “Cutezătorii”. Între timp, cele două părţi par să fi căzut la pace. Fireşte, cât timp conducerea MECTS, în frunte cu ministrul Daniel Funeriu, beneficiază de abonamente “all inclusive” la “Pescariu Sports - SPA”.

Sursa www.puterea.ro

Acestea sunt faptele...fara indoiala autentice.Tipic romanesc...Va mai amintiti de anii de dinainte de Revolutie? Atunci secretarul de partid avea anumite facilitati in comparatie cu omul de rand...Nu statea la coada la carne, mergea in vacante in vilele partidului fara sa plateasca nici un ban, avea masina la scara...Acum, pentru ca vremurile au trecut beneficiile sunt altele.Doar ca acum nu mai suntem in comunism iar in capitalism lucrurile ar fi trebuit sa fie intr-un alt mod.
Surprinde intr-un fel aceasta "cadere la pace" dintre minister si firma respectiva, in sensul ca, macar pentru interesul elevilor, baza sportiva respectiva trebuia redata Ministerului Educatiei.
Nu cred ca este corect ca doar pentru cateva abonamente gratuite acordate functionarilor din minister, elevii din Bucuresti sa nu poata sa beneficieze gratuit de o baza sportiva care a fost candva a lor.Intamplarea face ca, atunci cand eram elev la gimnaziu sa fiu inscris la echipa de fotbal de la baza "Cutezatorii".Foarte multi copii care locuiau in Colentina sau in Tei veneau acolo, erau terenuri de tenis, de baschet dar si un teren de fotbal cu iarba.Si, cu toate ca si atunci erau activisti de partid, nu imi amintesc sa fi venit vreunul dintre ei pe terenurile noastre.
Atunci probabil ca exista cu adevarat o alta grija pentru copii, iar aceasta baza sportiva era exclusiv a elevilor. Cat despre faptul ca fosta consiliera a ministerului Melania Verdes are inca abonamentul din partea ministerului la acest club, acest lucru chiar nu ma mira...Parerea mea este ca demiterea ei a fost doar pentru a stopa scandalul care aparuse in presa.Ati mai auzit ceva de firma prin care a castigat licitatia aceea? A returnat ceva din banii primiti pe ochi frumosi atunci?Cu siguranta ca nu...
In Romania multe lucruri functioneaza pe principiul "cainii latra, caravana trece"...


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. gabriel teodorescu22 august 2010 la 21:41

    vezi:
    http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com/2010/08/22/stopati-curba-de-sacrificiu-si-distrugerea-unei-categorii-numite-simplu-bugetaristopati-o-guvernare-la-limita-legii-printr-un-management-incompetent/
    ... si am mai initiat ceva mai ales ca ultimatumul de 60 de zile a trecut!!!

    RăspundețiȘtergere