duminică, 1 august 2010

Funeriu considerat si "groparul" sportului...

Am citit zilele trecute pe blogul lui Ovidiu Ioanitoaia un articol referitor la ministrul educatiei si al sportului.Dupa ce ne-am "convins" de valoarea sa in zona educatiei, iata ca ministrul respectiv este contestat si de cei de la sport.Desi, se spune ca, la politica si la sport se pricepe toata lumea se pare ca ministrul respectiv este exceptia care confirma regula...Redau in cele de mai jos acest articol:

"Din 1989 încoace, sportul nostru a primit numeroase lovituri dure, unele de-a dreptul sub centură. Consecinţele n-au întîrziat, dovadă că s-a trecut în a doua jumătate a anului, iar bilanţul internaţional pe 2010 e CEL MAI SLAB de după Revoluţie: doar 11 medalii la Mondiale și Europene!
De parcă nu s-ar fi pierdut destul teren, în parte imposibil de recuperat, ministrul educaţiei, şef şi peste sport, a determinat recent modificarea Legii 69 din 2000, care INTERZICEA schimbarea destinaţiei bazelor sportive. Stipulînd că dezafectarea uneia obligă, sine qua non, la ridicarea alteia, similară ca suprafaţă, dotări etc. Daniel Funeriu a propus, iar Guvernul s-a aliniat, asumîndu-şi ordinul nr. 4.230 din iunie 2010 publicat in M.O. nr. 417/22.VI/2010 , conform căreia bazele aflate în proprietatea statului şi în administrarea ANST pot fi închiriate şi concesionate, ba se permite şi construirea pe ele în afara oricăror oprelişti! La liber, la licitaţie! Ca atare, discoteca apărută abuziv la Ştrandul Tineretului din Capitală, despre care aţi citit deunăzi în Gazeta, devine astfel o amenajare cu acte în regulă, absolut legală.
Dacă sectorul amintit a recepţionat pînă acum lovituri grele, menite să-i ciuntească patrimoniul şi să-i pericliteze viitorul, iată că ministrul educaţiei îi dă una cu adevărat mortală. Logic că Funeriu merită să fie socotit groparul sportului.
Deşi ordonanţa cu pricina se aplică, ea ar urma să fie validată de Parlament la reîntoarcerea lui din vacanţă, probabil în septembrie. Nu ne rămîne decît să sperăm că Parlamentul va sesiza ce pericole presupune iniţiativa respectivă şi n-o va vota. Pînă atunci însă, s-ar cuveni ca premierul, insuficient informat ori indus în eroare, să intervină imediat, energic, hotărît. Să înțeleagă că subalternul său GREŞEŞTE şi să amendeze excesul de zel al acestuia.
Fireşte, e grav că Funeriu nu ştie ce înseamnă sportul şi cu ce se mănîncă el. Dar infinit mai grav e că unui asemenea habarnist i se îngăduie, din necunoştinţă de cauză sau din interese clientelare, să facă atîta rău. Într-un moment în care sportul românesc abia îşi trage sufletul, exact asta îi mai trebuia. Chelului tichie de mărgăritar!"


Concluzia este una cat se poate de clara.Cat timp ministrul Funeriu si-a vazut de educatie cei de la sport pareau ca sunt oarecum multumiti.Doar ca acum ministrul respectiv a decis ca este momentul sa se "ocupe" si de sport.A vazut el ca proiectul legii educatiei nu mai este de actualitate si s-a gandit sa "inventeze" altceva.Sunt oameni care nu sunt facuti pentru functii de management.Poate ca nu este vina lor ca au ajuns aici, ci a celor care i-au pus in aceste functii...Doar ca atunci cand "vrei dar nu poti" este bine sa constientizezi si sa te retragi...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu