marți, 17 august 2010

PNL si PSD vor vota impotriva TVA-ului de 24%...

PNL şi PSD au decis, astăzi, ca senatorii celor două partide să voteze, în sesiunea extraordinară, împotriva ordonanţelor de urgenţă prin care guvernul a majorat TVA de la 19% la 24% şi a modificat Legea finanţelor publice locale.
Acest anunt a fost făcut atat de catre secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, cat şi de vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu.
"Am convenit împreună să votăm împotriva majorării TVA şi împotriva ordonanţei care modifică Legea finanţelor publice locale, care transformă primarii din opoziţie în oameni fără putere", a explicat Dragnea, citat de Mediafax.
Secretarul general al PSD a mai precizat că social-democraţii şi liberalii se vor consulta în ce priveşte amendamentele care vor fi depuse la ordonanţa privind descentralizarea unităţilor spitaliceşti.
Dincolo de colaborarea parlamentară, a spus Dragnea, împreună cu secretarul general al liberalilor, Radu Stroe, va începe "inventarierea" stadiului colaborării dintre PSD şi PNL în teritoriu.
"Părerea mea este că trebuie să ajungem în teritoriu la constituirea de majorităţi solide, stabile", a arătat Dragnea.
Este foarte interesant ce se va intampla in Senat atunci cand se va vota Legea finantelor publice.Multe voci de la PDL au inceput sa se pronunte pe fata impotriva guvernului Boc si nu ar fi exclus ca la votarea acestei legi sa asistam la o surpriza, si legea sa nu treaca de parlament.Evident ca ar fi fost bine ca aceste "voci"sa se fi trezit acum ceva vreme, dar poate ca nu este tarziu nici acum.
Legat de "alianta" PNL-PSD in parlament cat si la nivel local, aceasta nu poate sa fie decat pozitiva la momentul actual.Pentru ca opozitia nu va reusi decat daca este unita sa "dea batai de cap" celor de la PDL.Din cate se stie, de ieri este sesiune extraordinara la Senat.Doar ca, urmarind programul zilei de pe pagina oficiala a Senatului nu am "gasit la lucru" si Comisia de Invatamant. Aceasta inseamna ca discutarea Legii Educatiei stagneaza ceea ce nu poate sa fie decat un lucru pozitiv.In curand se apropie data de 1 septembrie, iar anul scolar va incepe pe legile care sunt acum in vigoare.Blocarea acestei legi la Senat chiar poate fi considerata o victorie a opozitiei...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu