miercuri, 11 august 2010

Emil Boc a "incurcat borcanele" si la examenul de titularizare in invatamant...

Conform agentiei Mediafax, surse sindicale susţin că la concursul de titularizare din acest an au fost încălcate articolele 11 şi 12 din Statutul personalului didactic care se referă la organizarea comisiilor care coordonează lucrările şi la contestaţii, care trebuie soluţionate prin reevaluarea lucrărilor în cauză de către o comisie stabilită de rectorul instituţiei de învăţământ superior unde a fost făcută evaluarea lucrărilor.
Sindicaliştii precizează că subiectele şi contestaţiile au fost corectate de profesori gradul I, iar potrivit legii contestaţiile trebuia soluţionate de către o comisie stabilită de rectorul instituţiei de învăţământ.
La articolul 11 din Statutul Personalului Didactic se arată că :
(3) La concursurile organizate de inspectoratele scolare, lucrarile scrise pentru ocuparea
posturilor vacante din invatamantul preuniversitar de stat se evalueaza de comisii, pe specialitati,instituite la nivelul centrului universitar responsabil cu perfectionarea personalului din judetele arondate.
Articolul 12 din statut se referă la contestaţiile privind rezultatele concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante în învăţământul de stat, care trebuie să se adreseze inspectoratului şcolar, în termen de zece zile de la comunicarea rezultatelor.
Art. 12:
(1) Contestatiile privind rezultatele concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante in invatamantul de stat se adreseaza inspectoratului scolar, in termen de 10 zile de la comunicarea rezultatelor.
(2) Contestatiile se solutioneaza prin reevaluarea lucrarilor in cauza de catre o comisie stabilita de rectorul institutiei de invatamant superior unde a fost facuta evaluarea lucrarilor. Din aceasta comisie nu pot face parte persoanele care au asigurat corectarea la concurs a lucrarilor. Hotararea acestei comisii este definitiva.
(3) Contestatiile privind rezultatele concursului in invatamantul particular se adreseaza unitatii organizatoare. Comisia care le va analiza va fi alcatuita din alti membri decat cei care au corectat in concurs lucrarile in cauza. Hotararea comisiei de contestatii este definitiva.

Doar ca in anexa Ordinului ministrului educaţiei, cercetării şi inovării nr. 5885/10.11.2009, se precizeaza :
„Secţiunea a VI-a
Comisia de evaluare a lucrărilor scrise şi comisia de rezolvare a contestaţiilor
Art. 50. Pentru evaluarea lucrărilor scrise, la nivelul fiecărui judeţ/municipiului Bucureşti se constiuie centre zonale de evaluare.
Art. 51. (1) La nivelul fiecărui centru zonal de evaluare se constituie, prin decizia inspectorului şcolar general, comisia de evaluare a lucrărilor scrise, având următoarea componenţă: preşedinte - inspector şcolar general adjunct/inspector şcolar/inspector şcolar de specialitate/cadru didactic universitar cu gradul didactic cel puţin lector sau şef de lucrări; membri - câte doi profesori evaluatori din învăţământul preuniversitar având gradul didactic I sau II pentru fiecare disciplină de concurs/100 candidaţi; secretar - un cadru didactic
Art. 53. (1) Comisia de rezolvare a contestaţiilor, formată în întregime din alte cadre didactice decât cele din comisiile de evaluare a lucrărilor scrise, se constituie la nivelul inspectoratului şcolar, prin decizia inspectorului şcolar general. Comisia de contestaţii este formată din: preşedinte - inspector şcolar general/cadru didactic universitar cu gradul didactic cel puţin lector sau şef de lucrări; membri - câte doi profesori din învăţământul preuniversitar având gradul didactic I sau II pentru fiecare disciplină de concurs/100 de candidaţi; secretar - un cadru didactic.”

Dupa cum se poate observa exista o crasa neconcordanta intre Statutul Personalului Didactic si Ordinul nr. 5885/10.11.2009 privind Metodologia privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar.
Si cum Statulul Personalului Didactic este lege organica, este cat se poate de clar ca are prioritate in fata unui ordin de ministru.Pentru ca lucrurile sa fie cat mai clare, in mod normal metodologia privind miscarea personalului didactic trebuia sa respecte intocmai Statutul Personalului Didactic.
Ar fi foarte interesant ce se va intampla daca un candidat nemultumit de nota primita va da in judecata ministerul pentru nerespectarea legislatiei, iar instanta va hotara ca acesta are dreptate si va anula concursul de titularizare din acest an.
Cine ar trebui sa suporte intreaga vina in acest caz? Veti spune ca vinovat este ministrul educatiei, cel care a „elaborat” ordinul cu pricina.Doar ca aici vine partea interesanta a acestui scandal.Stiti cine a fost ministrul educatiei atunci cand s-a „elaborat” acest ordin?
Probabil ca v-ati gandit la Funeriu, doar ca el a incurcat „alte borcane”.
Pun pariu ca nu o sa ghiciti si de aceea va invit sa accesati link-ul de aici
Ei bine, acest „incurca lume” care este Emil Boc a semnat acest ordin, atunci cand in afara functiei de prim-ministru o mai ocupa si pe cea de ministru al educatiei.Vedeti ca si-a lasat si el „amprenta” in educatie?


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu