sâmbătă, 14 august 2010

Boc doreste o ordonanta de urgenta privind descentralizarea in invatamant...

Guvernul va promova o ordonanta de urgenta privind descentralizarea in invatamant, daca Senatul nu va adopta forma finala a Legii Educatiei, promovate de Executiv, a declarat premierul Emil Boc. "Daca se amana in Senat adoptarea formei finale a Legii Educatiei Nationale, nu voi avea nici o ezitare sa promovez prin OUG partea care tine de descentralizarea din domeniul educatiei, pentru ca nu putem amana acest proces atat de necesar si reformei sistemului educational si, repet, intaririi autoritatilor locale din perspectiva adoptarii la actul educational eficient si pragmatic", a afirmat Boc.
Aceasta este declaratia de miercuri a lui Emil Boc, cu privire la Legea Educatiei Nationale.
Nu stiu exact ce a dorit sa spuna actualul prim ministru prin descentralizarea din domeniul educatiei, doar ca aceasta ordonanta de guvern va trebui sa respecte legile existente in momentul actual, respectiv Legea Invatamantului si Statutul Personalului Didactic.
Daca prin descentralizarea din domeniul educatiei domnul Boc doreste sa "predea puterea" scolilor, care sa hotarasca in locul inspectoratelor scolare acest lucru nu este permis pana cand Statutul Personalului Didactic nu se schimba.Desi este cadru didactic universitar, eu sunt sigur ca domnul Boc nu are habar despre continutul Statutului Personalului Didactic.Si nu trebuie sa uitam faptul ca domnia sa a fost pentru o vreme si ministru al Educatiei...
Ca o parere personala, daca aceasta ordonanta a guvernului va fi data, ea va incalca, ca de obicei, Constitutia Romaniei.Si va fi declarata nula de catre Curtea Constitutionala.
Poate ca ar trebui ca domnul Boc&Co sa inteleaga cat se poate de clar faptul ca Parlamentul este cel care elaboreaza legile intr-o tara normala si ca guvernul doar le pune in aplicare...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu