luni, 23 august 2010

O noua sesiune de bacalaureat...

După prima sesiune a bacalaureatului au fost respinşi 61.946 de candidaţi. Pe lângă cei respinşi în prima sesiune, la examenul care va avea loc între 23 august şi 9 septembrie (ziua în care vor fi afişate rezultatele finale) se vor putea înscrie şi candidaţi care nu au promovat în alte sesiuni sau care nu au participat până în august 2010 la nicio testare de acest fel, potrivit Mediafax.Potrivit calendarului, sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat debutează cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, în 23 şi 24 august. În perioada 24-25 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, iar între 26 şi 27 august - evaluarea competenţelor digitale.Probele scrise de la examenul de bacalaureat încep în 30 august cu limba şi literatura română, urmată în 31 august de proba la limba şi literatura maternă, 1 septembrie - proba obligatorie a profilului şi 3 septembrie - proba la alegere a profilului şi specializării.
În 5 septembrie vor fi afişate rezultatele (până la ora 16.00), după care pot fi depuse eventualele contestaţii (între orele 16.00 şi 20.00). În intervalul 7-8 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 9 septembrie vor fi anunţate rezultatele finale.După prima sesiune a bacalaureatului din 2009 au fost respinşi 41.800 de candidaţi, iar la sesiunea din toamnă au fost înscrişi 47.500.
Este o sesiune de bacalaureat la care participa foarte multi elevi.De obicei, pentru sesiunea de toamna numarul de elevi era cu mult mai mic decat este acum.Dupa cum ne amintim, in vara, pe langa numarul mare de elevi respinsi s-au inregistrat si foarte multe fraude descoperite de catre cei de la DNA.Ce ne rezerva aceasta sesiune de examene? Vom trai si vom vedea...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu