vineri, 13 august 2010

Regie in PDL...

Emil Boc spune că nu va mai tolera criticile lui Cristian Preda. Premierul a lăsat să se înţeleagă, intr-un interviu dat joi seara la TVR că pe Preda îl paşte demiterea din partid. In acelasi timp presedintele Basescu a spus că, dacă ar fi să se implice în PDL, nu ar tolera atitudinile şi declaraţiile ostile."Indiferent că s-ar fi numit Cristian Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, nu ar fi fost în partid dacă eu conduceam partidul" a declarat Băsescu.
Ce se ascunde in spatele acestor declaratii? Care este, de fapt adevarata regie in acest caz?
Se stie ca de la o vreme incoace in PD-L a aparut un grup aparent reformator in jurul celor mentionati de presedinte mai sus.Daca imi amintesc eu bine, acest grup a aparut pregnat in public in momentul in care presedintele a afirmat ca este timpul ca PD-L-ul sa isi caute un alt lider.Cristian Preda a inceput sa critice voalat pe blogul sau partidul de guvernamant si liderii compromisi ai acestui partid in timp ce Sever Voinescu facea declaratii prin care invita PNL-ul la guvernare.Vazute dintr-un anumit unghi, toate aceste miscari "rebele" din PDL pareau a fi facute cu acordul presedintelui si pareau ca, de fapt, pregatesc o noua generatie care sa inlocuiasca generatia deja compromisa din cadrul PDL-ului.Si ma refer aici la Blaga, Videanu si Berceanu...In timp ce Preda si Voinescu faceau aceste declaratii parea ca Boc se face ca nu-i aude, ba mai mult decat atat, la sfarsit de iulie, Cristian Preda a declarat ca "in acest momemt aşteptările sunt legate de schimbarea lui Emil Boc, care nu mai e ascultat nici în PDL".
Ei bine, dupa ce au fost "lasati liberi" atata vreme, in ultimele zile "rebelii" sunt atacati atat de presedinte cat si de premier.Din punctul meu de vedere totul nu este decat o regie.
In prima etapa s-a dorit ca "vocile lor" sa devina publice si sa fie cunoscute de catre publicul larg.
Si au avut libertatea de a se exprima.Acum se doreste ca ei sa fie transformati in victime...Ca ei sa fie cei care, aparent vor plati pentru aceste declaratii.As dori sa prognozez eu ce se va intampla mai departe in PD-L.
Eu cred ca ei nu vor fi dati niciodata afara din PD-L.Mai mult decat atat, in luna septembrie ei vor fi cei care vor fi scosi in fata de catre actualul partid de guvernamant, ca fiind PDL-istii cei buni.In jurul gruparii lor se va forma noul guvern si ei vor fi cei care vor negocia cu partidele din opozitie viitorul guvern.De ce se va ajunge aici?
Pentru ca acesta este probabil singura sansa a PDL-ului de a nu avea soarta pe care a avut-o in anul 2000, PNT-CD-ul...
Nu stiu daca stiti, dar un sondaj de opinie facut zilele acestea de catre CSOP, care este cu tendinta pro-PDL, arata in felul urmator:
PSD - 34%, PNL - 24% ,PDL - 15% ,Partidul Poporului (neexistent) - 13%,PRM - 8%
UDMR - 4%, UNPR - 1%, Alţii - 1%
Intelegeti acum de ce nu va fi eliminata din cadrul PDL-ului gruparea lui Cristian Preda?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu