marți, 10 august 2010

Dezbaterile proiectului Legii Educatiei se vor relua pe 16 august...

Senatorii îşi vor întrerupe vacanţa şi se vor reuni în sesiune extraordinară pe 24 august. Pe ordinea de zi: Legea ANI şi ordonanţa care a majorat TVA de la 19% la 24%.
De asemenea, activitatea în comisii va fi reluată de săptămâna viitoare, de pe 16 august, a anunţat preşedintele Senatului.
Decizia a fost luată, astăzi, în Biroul Permanent al Senatului, după ce preşedintele Traian Băsescu a convocat Parlamentul pe 20 iulie în sesiune extraordinară.
"Trei ordonanţe importante vor fi dezbătute în sesiunea extraordinară. Una dintre ele se referă la majorarea TVA de la 19% la 24%", a spus Mircea Geoană, preşedintele Senatului, la finalul şedinţei Biroului Permanent.
Deputaţii au fost rechemaţi la muncă mai devreme, pe 16 august, când se vor reuni în sesiune extraordinară. Comisiile însă şi-au reluat deja activitatea.
Asadar, incepand cu data de 16 august Comisia de Invatamant de la Senat va relua dezbaterile Legii Educatiei.Este cat se poate de clar faptul ca pana la 1 septembrie legea nu poate fi terminata, la inceputul vacantei dezbaterile din cadrul acestei comisii s-au oprit la articolul 63.
Eu cred ca este foarte bine ca aceste dezbateri au fost oprite pe perioada vacantei.Daca legea trecea in aceasta vara, atunci cand profesorii erau in vacanta, acestia nu ar fi avut cum sa protesteze in cazul in care ar fi fost nemultumiti de continutul legii respective.Asa insa, odata cu inceperea noului an scolar, reincepe si activitatea sindicatelor din invatamant.Sindicate care au datoria sa ne dovedeasca ca "lupta" pentru binele cadrelor didactice.
Sindicate care in momentul actual mai au o problema importanta de rezolvat...cea a disponibilizarilor cadrelor didactice auxiliare si a personalului nedidactic.O masura care, cu incepere de la 1 septembrie, va afecta foarte multi angajati din invatamant...
Ma intreb ce s-ar fi intamplat acum, daca anul trecut, in timpul campaniei electorale pentru prezidentiale, s-ar fi stiut despre aceste intentii ale PDL-ului...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu