luni, 16 august 2010

Se scufunda "vaporul"?...Degringolada in PDL?...

România a înregistrat în iulie o rată anuală a inflaţiei de 7,1%, cea mai mare din Uniunea Europeană (UE), în condiţiile în care media la nivelul UE a fost de 2,1%, arată datele publicate de Eurostat.
După disponibilizările din sectorul bugetar, urmează o lovitură în mediul privat. Economiştii spun că în perioada următoare şomajul va creşte şi mai mult. Unul dintre motive este indicele scăzut al încrederii oamenilor de afaceri străini în economia românească.
Acestea sunt cateva dintre rezultatele triste ale guvernarii Basescu-PDL.
Daca ma intrebati care ar fi rezultatele bune ale acestei guvernari chiar nu as sti ce sa va raspund.Am citit astazi o declaratie a lui Berceanu care spunea ca anul viitor, e adevarat din iarna, vom putea circula de la Bucuresti la mare exclusiv pe autostrada.Doar ca PDL-ul este la guvernare de aproape doi ani de zile si in acest timp, pe Autostrada Soarelui nu au dat in folosinta nici macar un metru de autostrada.
In timp ce PDL-ul se "lauda" cu aceste realizari, pare ca "barca" lor a inceput sa ia apa.Ori nu se mai inteleg la impartirea banilor publici ori acesti bani chiar nu mai exista.Nu ne miram sa fie asa, uitati-va la Emil Boc si veti intelege de ce aceasta tara a ajuns in faliment.
Si cum "la greu" se vad adevaratele caractere, pare ca PDL-ul s-a imparatit deja in doua tabere mari, "imbuibatii" si "cei care au mai prins cate un oscior".
Astfel Elena Udrea a declarat, că PDL are nevoie de disciplină. "Nu vreau să mă refer la persoane, dar cred ca trebuie să existe o disciplină de partid.
Faptul că n-au fost sancţionaţi de la început a dus ca astăzi toată lumea să vorbească în afara partidului, şi nu în interiorul lui", a spus Udrea.
Întrebată dacă preşedintele PDL, Emil Boc, a fost prea indulgent, Elena Udrea a răspuns: "A fost indulgent şi dânsul recunoaşte lucrul acesta. În statut nu există sancţiunea cartonaşului galben, există alte sancţiuni care sunt ceva mai credibile şi care aduc respectarea regulilor în urma lor. Aşa cartonaşul e mai important la fotbal, în politică mai puţin", a spus Elena Udrea.
In acelasi timp insa Sulfina Barbu a declarat,că sancţionarea "vocilor critice" din PDL sau pierderea lor "ar fi o greşeală"...
"Cred că ar fi o greşeală acum să-i pierdem pe Sever Voinescu, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda. Trebuie să-i luăm alături de noi, acolo unde se iau deciziile politice pentru partid", a spus Barbu.
Si pentru a pune si mai multe "paie pe foc" Sever Voinescu a declarat:
"În actualul context, România are nevoie de un premier cu autoritate în faţa tuturor partidelor politice şi, mai ales, capabil să convingă o populaţie deprimată, o presă apocaliptică şi o clasă politică enervată că drumul pe care ne cheamă este cel bun. Admit, găsirea acestui om pare o misiune imposibilă. Dar PDL trebuie să o îndeplinească", apreciază Sever Voinescu.
Daca aceste declaratii nu s-ar desfasura dupa o anumita "regie" poate ca toti cei implicati ar trebui sa fie crezuti.Doar ca in acest partid nimeni nu misca in front fara a avea acordul Cotroceniului.Ce va urma? Ramane de vazut...Nu mai este mult timp pana la 1 septembrie, data anuntatei remanieri guvernamentale.
Pana una alta PDL-ul a inceput sa inregistreze pierderi in Parlament.
Deputatul de Alba Călin Potor şi-a anunţat astazi demisia din PDL. Deputatul susţine că nu se mai regăseşte în politica dusă, în prezent, de democrat-liberali.
"Un partid politic e valoros dacă respectă cetăţeanul. Oamenii trăiesc din ce în ce mai prost şi eu, personal, nu cred că vor trăi mai bine sub guvernarea Emil Boc-PDL. Eu nu mă mai regăsesc în PDL", a explicat deputatul de Alba gestul său.
Este de salutat gestul deputatului Calin Potor, dar ar fi fost de preferat sa-l fi facut atunci cand s-a votat motiunea de cenzura.Ca o parere personala, partidele din opozitie trebuie sa fie foarte "atente" atunci cand primesc persoane care au avut functii in cadrul PD-L.
Chiar nu avem nevoie de oportunisti in randurile noastre...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu