joi, 4 noiembrie 2010

Funeriu...out

Ministrul Educației Daniel Funeriu nu se gândește la demisie după eșecul Legii educației la Curtea Constituțională. ”Am o reformă de făcut și o voi duce până la capăt”, a declarat astăzi Funeriu, pentru EVZ.
Funeriu consideră însă că presiunea pusă de UDMR nu ar trebui să influențeze Legea educației pe care guvernul o vrea cât mai apropiată de varianta cu care a mers în Parlament să-și asume răspunderea, considerând-o bună atât pentru copii, cât și pentru sistem.
”Orice negociere politică trebuie să se subsumeze acestui desiderat”, a mai spus Funeriu.
Deputaţii PSD solicită demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu şi continuarea procedurilor pentru depunerea moţiunii de cenzură, după ce Curtea Constituţională a României a decis că Legea Educaţiei este neconstituţională. Social-democraţii arată că, de fapt, asumarea răspunderii pentru Legea Educaţiei nu a fost decât un şantaj al UDMR la guvernul Anastase-Udrea-Boc.Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, a arătat într-un comunicat de presă că demisia ministrului Daniel Funeriu este obligatorie după ce Curtea Constituţională a României a decis că Legea Educaţiei este neconstituţională.
„Pentru că a reuşit „performanţa” de a obţine, de două ori consecutiv, un aviz negativ de la Curtea Constituţională pe Legea Educaţiei, pentru faptul că nici măcar nu catadicseşte să-şi echivaleze studiile, pentru că deşi a lucrat în cercetare, în calitate de ministru a tăiat la maxim bugetul pentru cercetare, pentru că este neobrăzat în atitudinea pe care o are cu studenţii şi cu profesorii şi pentru că a închis sute de şcoli şi a condamnat zeci de mii de copii la navetă zilnică, Daniel Funeriu trebuie să dea dovadă, într-un final, de bun simţ şi de bărbăţie şi să accepte că demisia este singura soluţie care i-ar mai putea şterge obrazul murdărit de mizeriile pe care le-a făcut în timpul mandatului său“, a afirmat deputatul Ciprian Nica.
Tot astazi studentii de la Universitatea de Vest din Timişoara i-au confecţionat ministrului Educaţiei un bilet de avion cu destinaţia Franţa, doar dus. Tinerii sunt nemulţumiţi de Legea Educaţiei. "Sperăm să plece ministrul Educaţiei, să nu se mai întoarcă", au susţinut acestia.

In concluzie, desi de legea sa s-a ales praful, ministrul Funeriu se agata in continuare de scaun.Doar ca de data aceasta s-ar putea sa nu mai reuseasca sa ramana in fruntea ministerului.Ca sa fiu sincer, m-a surprins declaratia acestuia de astazi in care spune ca are de facut o reforma si ca o va duce pana la capat.Poate ca acest ministru inventat de catre PDL, ar trebui sa inteleaga ca deja el a ajuns la capatul drumului.Ca incompetenta sa a fost "incununata" de catre aceasta decizie a Curtii Constitutionale si ca locul sau nu mai este in fruntea acestui minister.
Ar fi bine sa inteleaga ca noi toti cei implicati in sistem, profesori, elevi si studenti, nu ne mai dorim sa fim condusi de catre o persoana care nu are competenta necesara pentru a fi in fruntea noastra.Din punct de vedere al sistemului educational, ultimul an de zile a fost realmente pierdut.
Chiar nu se poate sa conduci un minister si sa nu ai habar despre legislatia in domeniu.
Imi amintesc ca atunci cand a fost "pus" in fruntea ministerului, Daniel Funeriu parea un tanar care promitea...Fusese europarlamentar chiar daca mai nimeni nu auzise de el si se spunea obsesiv ca a terminat doctoratul cu un profesor care avea premiul Nobel.De parca profesorul respectiv nu ar fi castigat niciodata premiul Nobel daca nu l-ar fi avut in preajma sa pe Daniel Funeriu.In timp insa, datorita incapacitatii si arogantei sale, imaginea actualului ministru s-a deteriorat.In interiorul sistemului a fost "killerul" care a dat oameni afara si care a inchis scoli.Din cauza lui multi elevi din mediul rural strabat astazi multi kilometrii pe jos pentru a ajunge la scoala.Ca sa concluzionez, acest ministru nu a facut nimic bun pentru invatamantul romanesc.In finalul mandatului sau, ne-a propus prin legea educatiei maghiarizarea elevilor romani care locuiesc in judetele Covasna si Harghita.Imaginati-va ce se intampla acolo daca legea educatiei trecea de Curtea Constitutionala...Doar ca, ca in orice poveste, finalul este unul fericit.Cu Fat-Frumos care invinge Zmeul si o salveaza pe Printesa.Cine este Fat-Frumos ramane sa aflam in zilele care urmeaza, Printesa din povestea noastra este legea educatiei, iar Zmeul este cunoscut acum de catre toata lumea...Si ar mai trebui sa spun ceva aici...Astazi este ziua de nastere a sefului suprem al ministrului Funeriu, a celui care, din nefericire, este presedintele tarii.Poate ca ar fi frumos pentru toata lumea ca astazi, de ziua acestuia, ministrul educatiei, atunci cand merge sa-i pupe mana, sa-i lase si o hartie pe care sa scrie "demisia"...Si ca sa nu se simta singur, poate ca ar fi bine sa o ia dupa el si pe cea care acum cateva luni ii soptea ce trebuie sa raspunda...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. Dl Cristi

    Dar francezii ce vina au ca sa-l "recupereze" pe funeriu? Sa se duca in japonia acolo unde colegul sau "eurodeputat" cauta sa inteleaga "criza. Cu toate ca acolo "concurenta" e cam mare chiar si pt 11 clase echivalate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti dreptate...Este posibil sa nu-l mai primeasca nimeni si sa ramanem cu el pe cap...

    RăspundețiȘtergere