sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Intre minciuna si realitate...Emil Boc si Legea Educatiei...

Iata ce a declarat Emil Boc astazi de la tribuna Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud, în faţa delegaţilor PDL din judeţ la lucrările consiliului:

"Sperăm că noua lege a educaţiei atât de disputată va fi adoptată în perioada următoare, pentru că ultima decizie a Curţii Constituţionale a spus, pe de-o parte, că Guvernul a avut dreptate când a sesizat Curtea şi că legea trebuie să meargă mai departe şi că moţiunea de cenzură depusă trebuie să fie dezbătută", a declarat Emil Boc.

Interesanta declaratia lui Boc.Bine ar fi ca motiunea respectiva sa si treaca sa-l vedem pe actualul prim-ministru daca mai este atat de sigur pe el.

"Noua lege a educaţiei pune accent pe competenţe, te învaţă cum să înveţi", a spus Boc, arătând că un lucru extrem de important pe care îl aduce această lege se referă la posibilitatea comunităţii locale şi a autorităţilor locale de a se implica în viaţa şcolii. Premierul a spus, în acest sens, că din consiliile de administraţie ale şcolilor vor face parte atât cadre didactice, cât şi părinţi şi autorităţi locale care vor putea lua decizii.
Ce nu stia Boc este faptul ca si pana acum din Consiliul de Administratie au existat membrii din partea cadrelor didactice, a parintilor si a autoritatilor locale.Diferenta dintre legea actuala si cea care se doreste a fi votata consta in faptul ca,prin noua lege, intr-o scoala, Consiliul de Administratie capata puteri mai mari pentru ca decizia nu mai vine de la inspectoratul scolar.

Premierul s-a referit şi la acuzaţiile potrivit cărora PDL vrea să adopte Legea educaţiei la presiunile UDMR.

"S-au spus atât de multe neadevăruri. S-a spus că e făcută pentru UDMR şi că de aceea insistă PDL să adopte această lege. Pot să spun foarte clar că legea nu e făcută pentru un partid anume. Noi suntem parteneri de guvernare cu UDMR şi respectăm toate minorităţile naţionale din această ţară. Minoritatea maghiară este una din cele 18 din această ţară, reprezentată în Parlament. Ei sunt cetăţeni români, sunt partenerii noştri şi nu avem nimic de împărţit, ci dimporivă vrem să trăim în linişte şi pace, aşa cum se întâmplă de atât de mulţi ani. Această lege modernizează tot sistemul educaţional românesc. S-a spus, de exemplu, că prevederea aceea din lege care dă posibilitatea copiilor minorităţilor care, dacă nu au şcoală la 20 de kilometri, să li se poată deconta naveta sau cazarea şi masa la internat. Aceeaşi prevedere este valabilă pentru toţi cetăţenii cu copii români din această ţară, deci nu e o particularitate creată special pentru cineva. Este pusă prevederea la capitolul pentru minorităţi, dar se regăseşte şi la dispoziţiile generale care vizează toţi copiii din această ţară", a spus Boc.

Aici Boc minte ca un adevarat politician.Este cat se poate de clar faptul ca aceasta lege este facuta in favoarea minoritatii maghiare si in defavoarea elevilor romani.Cea mai flagranta minciuna este cea in care spune ca si elevii romani care nu au o scoala pe o raza de 20km pot beneficia de cazare si masa la internat.Va asigur ca nici un elev roman nu va manca gratis la cantinele liceelor din Romania.Cat despre faptul ca cele 18 minoritati au aceleasi drepturi, eu unul nu am auzit pana acum ca geografia si istoria vor fi predate in limba romilor...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. Domnule profesor,
    Aveto perfecta dreptate si este de-a dreptul un act fara precednt in istoria invatamantului romanesc; pentru a reusi sa-ti mentii o majoritate in Parlament accepti sa fii snatajat si umilit si, mai mult , sa accepti conditiile pe care ti le impun "partenerii", chiar daca acestea exced specificului si traditiei invatamantului din tara naostra.
    Lozinca "Noua lege a educaţiei pune accent pe competenţe, te învaţă cum să înveţi" mi se pare de-a dreptul iesita din context. La ce competente se refera cand, nici sa vrei sa mergi cu elevii sa le arati oarece flux tehnologic, sau mai stiu eu ce mecanism economic, nu mai ai unde sa mergi dar sa le mai si dezvolti competente. Legea te invata sa inveti sau profesorul (invatatorul) ? Cu o asemenea lege nu cred ca vom mai avea prea multe cadre didactice; ne vom axa mai mult pe suplinitori sau vom ajunge ca in trecut cand vom forma invatatori si profesori la locul de munca.
    Este inacceptabil prin ce trece invatamantul romanesc. Am ajuns sa nu ne mai dorim sa avem eminete si elite; de fapt numai asa putem fi condusi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Diferenta dintre dictatura stalinist-o-hitlerista si dictatul maghiar-o-portocaliu pe domeniul legii invatamintului este zero. Asa ca nu veti avea sorti de izbinda atita timp cit bratul armat la securitatii vegheaza la impunerea dictatului.

    RăspundețiȘtergere