marți, 16 noiembrie 2010

Senatorii de la Comisia Buget-Finante au respins acordul cu FMI...

Senatorii Comisiei de Buget-Finante au decis cu 5 la 4 să respingă acordul cu FMI.
Este interesant cum va fi votata aceasta lege in plen pentru ca in cazul in care si acolo legea este respinsa se va reveni in mod automat la TVA-ul de 19%.Si sunt sanse ca acest lucru sa se intample daca ne referim la "fragilitatea" pe care o are acum puterea la Senat.Si cum toamna aceasta se anunta a fi "bogata" in legi importante este de urmarit cum va reusi guvernul sa le promoveze in favoarea sa.
Premierul Emil Boc a anuntat ca saptamana viitoare, mai exact luni, 22 noiembrie, Legea salarizarii unitare va fi depusa pe masa birourilor permanente ale Parlamentului in vederea “stabilirii calendarului procedurii de asumare" si a adoptarii.
Declaratia a fost facuta luni seara, pe postul national de televiziune.Primul ministru a subliniat ca este vorba de fapt de de doua acte normative. “O lege-cadru, care stabileste grilele si pozitionarea fiecarei categorii sociale in Romania, pe o grila, de la 1 la 15 si o lege de aplicare a salarizarii pentru anul 2011. Cu alte cuvinte, cati bani primesc bugetarii in anul 2011”.
De la acesta lege nu putem sa ne asteptam decat de la noi micsorari de salarii.Fiind la adapostul faptului ca pana la alegerile viitoare mai este ceva vreme, cei de la PDL fac tot efortul "de a acumula" bani in folosul propriu, micsorand salariile bugetarilor.Evident ca nu se spune nimic despre contractele cu statul ale celor de la PDL, contracte care "jumulesc" exact banii acestia care se opresc personalului bugetar.
Pentru ca la anul pe vremea aceasta sa poata sa ne spuna ca economia este in crestere, ca salariile se vor redresa si ca ei trebuiesc din nou votati... Adica ne vor minti din nou ca daca ii votam o "sa traim bine"...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu