miercuri, 10 noiembrie 2010

Puterea pierde teren...

Puterea pierde lupta cu Opoziţia la Senat. Senatorii au decis, prin vot, menţinerea vârstei de pensionare la 65 de ani şi pentru femei şi pentru bărbaţi, respingând cerinţa preşedintelui Traian Băsescu de a fixa vârsta de pensionare la 63 de ani pentru femei, respectiv 65 de ani pentru bărbaţi.
Cererea de reexaminare a Legii pensiilor a picat deoarece nu a întrunit numărul de voturi necesare unei legi organice, respectiv 69 de voturi. Proiectul va merge la Camera Deputaţilor, cu raport de respingere, Camera fiind for decizional.
Asadar, puterea actuala are o mare problema la Senat.Acolo numarul de senatori care le sunt favorabili este de 69 in timp ce senatorii opozitiei sunt 68.Doar ca pentru a trece o lege organica este nevoie de jumatate puls unu din numarul senatorilor existenti.Numai ca, in mod real, numarul senatorilor puterii prezenti este mult mai mic deoarece miniştrii Anca Boagiu, Marko Bela, Ion Ariton, Traian Igaş şi Cseke Attila de cele mai multe ori nu pot veni la lucrările Senatului.Din acest punct de vedere se poate spune ca opozitia detine controlul in acest moment la Senatul Romaniei.Evident ca daca ar fi chemata Roberta Anastase sa numere voturile, ea ar spune mereu ca cei de la putere sunt prezenti in numar de 69...Probabil ca acesta este numarul ei favorit...
In tot acest timp la Camera Deputatilor boicotul impotriva Robertei Anastase continua...
Viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolăescu, a precizat că formaţiunea sa va insista ca Roberta Anastase să nu prezideze şedinţa de plen a Camerei, având în vedere că este suspectată de fraudă.Totodată, Nicolăescu a arătat că Anastase este secondată de doi secretari de şedinţă din partea aceluiaşi partid, ceea ce este neregulamentar.
In acest timp preşedintele Traian Băsescu a venit în Parlament solicitând un moratoriu, dar a vorbit, de fapt, în faţa unei "majorităţi iresponsabile şi toxice" şi nu avea în sală "opoziţia antinaţională".
Pare din ce in ce mai mult ca situatia este scapata de sub control si ca puterea actuala isi traieste ultimele zile in aceasta formula...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Domnule PROFESOR,
    Vous etes foarte rau ! Il criticati pe monseur presedinte ? Se poate ? Noi avem un presedinte unic caci, oricat am cauta nu mai gasim unul ca dumnea-lui.

    RăspundețiȘtergere