joi, 11 noiembrie 2010

Prin hotarare judecatoreasca reducerile salariale cu 25% sunt ilegale...

Şase funcţionari au dat statul în judecată. Cei şase şi doi magistraţi au câştigat în instanţă.Astfel tăierile salariale sunt ilegale pentru că încalcă drepturile omului.
"Salariul reclamanţilor la care aceştia au dreptul în baza contractelor de muncă, reprezintă un bun în baza Articolului 1, Aliniat 1 din primul protocol adiţional la Convenţie, Convenţia drepturilor omului. Articolul 1 a fost încălcat luându-ne cei 25% din salariul care şi aşa e foarte mic pentru nevoile noastre", a declarat Marienta Stănescu, liderul funcţionarilor din Primăria Voineasa.
Decizia este una fără precedent, dat fiind că CCR a dat aviz favorabil pe legea care opera această reducere.
Asadar, se poate.Ce o sa urmeze dupa acesta deciziei a Judecatoriei Valcea? In mod logic toti bugetarii ar trebui sa dea statul in judecata.Fie cu ajutorul sindicatelor, fie individual.In fond cine da statul in judecata nu are nimic de pierdut, ci doar de castigat.Pentru ca daca instanta va da o solutie favorabila, doar cel care a castigat acest proces beneficiaza de aceste drepturi castigate in instanta.
Ce o sa faca guvernul in fata unei eventuale "avalanse" de procese castigate de catre bugetari?
Probabil ca din populism va da o lege prin care, pentru toata lumea, salariile revin la valoarea initiala...Dupa ce se va explica ca prin masurile extraordinare ale guvernului Boc s-a stopat scaderea economiei, s-a iesit din criza iar populatia a inceput "sa traiasca bine"...
Doar ca orice ar face in final PDL-ul, locul sau este la "cosul de gunoi" al istoriei...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu