luni, 8 noiembrie 2010

PDL-ul are termen doua saptamani pentru adoptarea Legii Educatiei...

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a anunţat că, în cazul în care motivarea Curţii Constituţionale la decizia de declarare ca neconstituţională a asumării răspunderii pe Legea educaţiei nu va permite reluarea aceleaiaşi proceduri, procedurile parlamentare vor fi grăbite astfel încât legea să treacă de Senat în două săptămâni.
"Domnul Hărdău are un mandat extrem de important. În situaţia în care motivarea CCR nu ne va permite să ne asumăm din nou răspunderea pe Legea educaţiei, domnul Hărdău are mandat ca în două săptămâni să treacă legea prin Senatul României şi, la cum îl cunosc eu, se va ocupa de îndeplinirea acestui mandat", a declarat Boureanu.
Acesta a precizat că termenul se aplică deopotrivă lucrărilor în comisia prezidată de Hărdău, cât şi în plenul Senatului.
"Mandatul este să termine legea în forma pe care şi-o doreşte Guvernul", a mai spus Boureanu.
Este posibil ca legea sa fie terminata in doua saptamani desi eu unul ma indoiesc de lucrul acesta.Cum in Comisia de Invatamant din Senat majoritara este opozitia chiar nu vad de ce acestia s-ar grabi pentru a respecta termenul dat de catre PDL.Mai ales ca este cunoscut faptul ca daca legea mai intarzie este posibil ca cei de la UDMR sa iasa de la guvernare.
Dar as mai vrea sa spun ceva aici legat de "tema" pe care a primit-o Hardau.
Eu unul chiar nu cred ca la comisie se va adopta legea in forma pe care si-o doreste guvernul.Din informatiile pe care le am la comisia de la Senat a fost modificata radical varianta guvernului si chiar nu imi imaginez ca in plen se va discuta fiecare articol de lege.
Este foarte posibil ca in final, prin ricoseu, legea sa fie cea agreata de catre opozitie iar guvernul Boc sa cada...Aceasta ar fi, de fapt, varianta normala a legii educatiei...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. gabriel teodorescu9 noiembrie 2010 la 15:40

    ...comisia din senat modifica tot...fara discernamant... mai ales ca indicatiile puterii sunt ca pana in decembrie de aceasta data legea sa fie votata!!!
    vezi si spune-ti parerea si:
    http://www.ziare.com/scoala/educatie/opini...omanesc-1054154

    RăspundețiȘtergere