marți, 9 noiembrie 2010

UDMR-ul scurteaza termenul la o saptamana...

Astazi s-a finalizat şedinţa Consiliului Permanent al UDMR, care a avut drept scop deciderea soartei coaliţiei de guvernământ. La sfârşitul şedinţei preşedintele UDMR, Markó Béla, a declarat că PDL mai are o săptămână la dispoziţie să găsească soluţii constituţionale pentru adoptarea Legii Educaţiei.
„Noi ne-am angajat la guvernare printr-un program, şi anume să găsim un răspuns la criza economică, să continuăm reforma generală, importantă pentru toată societatea şi, în acelaşi timp, ne-am propus lărgirea drepturilor minorităţilor. Dacă aceste condiţii se întrunesc atunci mergem mai departe, dacă nu, atunci nu mergem mai departe cu aceasta coaliţie. Din acest punct de vedere legea învăţământului reprezintă cheia soluţiei şi vrem să se găseasca zilele următoare garanţii pentru adoptarea legii învăţământului. Pentru mine legea învăţământului nu este un pretext de a ieşi din coaliţie, ci un punct extrem de important în programul de guvernare", a declarat liderul UDMR.
Consiliul Permanent al UDMR condiţioneză rămânerea la guvernare de legea educaţiei naţionale. „Dacă se va adopta această lege atunci e bine, daca nu, înseamnă că nu s-a îndeplinit programul de guvernare. Eu aş zice că până săptămâna viitoare partenerii noştrii trebuie să găsească soluţiile constituţionale pentru adoptarea Legii Educaţiei, pentru că dacă această lege nu s-a adoptat, înseamnă că nu o să ne putem înţelege nici asupra altor probleme, precum bugetul. Considerăm adoptarea Legii Educaţiei, implementarea reformei învăţământului, asigurarea învăţământului integral în limba maternă, găsirea unor soluţii de ieşire din criză şi descentralizarea condiţii fundamentală, fără de care nu putem continua colaborarea în guvernare", a adăugat Markó Béla.
Ieri se vorbea de doua saptamani, astazi termenul s-a redus la o saptamana.
In situatia actuala chiar nu cred ca este timp ca intr-o singura saptamana legea sa fie terminata de catre Comisia de Invatamant de la Senat.Mai ales ca aceasta chiar nu are nici un interes sa se grabeasca.Singura "sansa" a PDL-ului ar fi ca motivarea respingerii legii educatiei de catre Curtea Constitutionala sa permita guvernului inca odata sa isi asume raspunderea pe aceeasi lege, lucru practic imposibil.
Iata ca, usor, usor isi dau seama si cei de la UDMR ce tip de parteneri au in actuala coalitie si realizeaza ca este mai bine pentru ei sa se retraga.
Adevarul este ca nu poti juca la infinit rolul unei "carpe de spalat pe jos"...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. gabriel teodorescu9 noiembrie 2010 la 15:43

    ...PDL are sarcina clara din partea LUMINATIEI... referitor la NLEN!!! SI MAI SUNT PRESATI SI DE ACEASTA GUVERNARE ARITMETICA... UDMR-ul asul de pica!!!...comisia din senat modifica tot...fara discernamant... mai ales ca indicatiile puterii sunt ca pana in decembrie de aceasta data legea sa fie votata!!!
    vezi si spune-ti parerea si:
    http://www.ziare.com/scoala/educatie/opini...omanesc-1054154

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule PROFESOR,
    La cate suferinte a indurat acest popor iata ca, este blestemat a suporta si un joc de culise facut de UDMR si PDL.
    Din toata ceasta afacere putem constata seriozitatea UDMR (chiar daca a urmarit un scop ce noua nu ne place)si marsavia PDL.
    Orice partid ar mai incerca in viitor sa faca o infratire cu PDL ar insemna ca este format numai din NEBUNI.

    RăspundețiȘtergere