miercuri, 17 noiembrie 2010

"Soricul" politiei romane...

Cred ca toata lumea s-a distrat copios vazandu-l ieri la televizor pe Seful IPJ Neamt, Aurelian Soric, care a sustinut o conferinta de presa in care a vorbit despre cazul interlopului Gheorghe Mararu, ucis duminica intr-o cafenea. Soric a tinut sa precizeze in repetate randuri ca relatia sa cu Mararu era una fireasca si ca nu a avut niciun fel de legaturi dubioase cu el sau cu familia lui. In timpul conferintei, sefului IPJ Neamt i-au dat lacrimile si a acuzat presa ca isi bate joc de familia sa."Nu am nici o legatura cu familia Mararu. Locuia cu familia in vecinatatea mea. (...) Am avut o relatie cat se poate de fireasca. Va bateti joc de familia mea", a declarat Aurelian Soric."Nu stiu cat de interlop este, Dumnezeu sa-l ierte, Mararu. De ce este interlop? Pentru ca dadea bani cu camata?", a continuat seful IPJ Neamt.
O parte din acest interviu poate fi vazuta aici.
Nu stiu cum pare pentru dumneavoastra acest episod din viata politiei din Romania, dar pentru mine acest lucru are un aspect tragico-comic.Nu credeam ca un politist real va reusi sa-l depaseasca pe Garcea , cel care interpreta rolul unui sef de post din cadrul unui program de televiziune.Nu credeam ca bancurile cu politisti au corespondent si in lumea reala.Nu trebuie sa uitam faptul ca personajul cu pricina nu este un politist de rand ci ocupa functia de sef al politiei din judetul Neamt.Intrebarea care se pune este cat se poate de simpla...Cum ar putea un locuitor al judetului Neamt sa isi imagineze ca un asemenea personaj ar putea sa-l apere de infractori? Cititi si va minunanti ce declara personajul cu pricina despre cel impuscat...
"De ce este interlop? Pentru ca dadea bani cu camata?"...Ca sa fiu sincer aceasta declaratie pare ca vine din zona interlopa si nu din partea unui om al legii. Este adevarat ca judetul Neamt este in zona in care se agata harta, dar nu trebuie omis faptul ca se afla totusi in Romania.Sa nu fi gasit Politia Romana in zona aceea un politist care sa nu aiba nici o legatura cu lumea interlopa?
In presa de astazi se fac dezvaluri despre acest Soric, cum ca joaca poker cu "lumea pestrita" din zona, cum ca ar fi primit un teren gratuit din partea primariei, cum ca ar fi folosit santajul pentru a-si pastra postul.Dar acuza cea mai grava este ca ar fi locuit o perioada in casa acestui interlop....Mai mult decat atat, ceilalti "sorici" din judet au amenintat cu proteste in cazul in care seful lor va fi demis.Intrebarea este una cat se poate de logica...Cum de a putut sa fie numit un asemenea personaj in fruntea Politiei Neamt? Este adevarat ca simpla sa vedere are darul sa te distreze, doar ca nu trebuie sa se joace nimeni cu siguranta oamenilor dintr-un intreg judet.
In final as vrea sa reiau si eu cele spuse de Mircea Badea aseara in cadrul emisiunii sale, "In gura presei"..."Pe Şoric ăsta, l-a analizat vreun psiholog?"
‎Cine vrea sa se amuze poate sa priveasca aici

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu: