duminică, 31 iulie 2011

Haosul bacalaureatului continua...O senatoare PDL propune introducerea unei discipline de profil la filiera tehnologica...

Senatorul PDL Mihaela Popa va depune, în a doua parte a lunii august, un amendament care vizează introducerea, la Bac, a disciplinei specifice profilului pentru filiera tehnologică. Conform acesteia, amendamentul va fi supus dezbaterii Comisiei de Educaţie din Senat, urmând ca în septembrie să fie supus spre aprobarea plenului Parlamentului.
Fost cadru didactic, Mihaela Popa a precizat că nu doreşte ca Bacalaureatul să fie o sperietoare pentru elevi, în condiţiile în care unele dintre disciplinele de examen sunt studiate doar o oră pe săptămână sau doar în clasele a - IX-a sau a X-a.
Asadar, se doreste ca incepand de anul scolar viitor, la profilul tehnologic sa fie introdusa o proba de profil in locul celor la alegere.
In noua lege a educatiei acest lucru este deja introdus, doar ca acolo se specifica faptul ca prima generatie care va sustine acest tip de bacalaureat este cea care va intra in clasa a IX-a in anul scolar 2012-2013.
In momentul actual cei de la liceele tehnologice sustin aceste probe, in general la biologie sau la fizica.
Ca o parere personala, este normal ca cei de la profilul tehnic sa sustina la bacalaureat o proba specifica profilului, tot asa cum este normal si pentru cei de la invatamantul vocational sa sustina o proba specifica profilului lor.
Doar ca a introduce "brusc" aceasta schimbare nu cred ca face bine viitorilor absolventi.
Ca sa nu mai vorbim de partea legala a acestui examen care specifica faptul ca metodologia pentru bacalaureatul din anul scolar 2011-2012 trebuie sa fie publicata in Monitorul Oficial pana la data de 31 august 2011.
Poate ca cel mai bine este sa lasam lucrurile asa cum sunt acum si sa asteptam ca aceste schimbari sa fie facute cu generatia care va intra in clasa a IX-a in anul scolar 2012-2013.
Amintiti-va ce am spus zilele trecute...Incepand cu anul scolar care va incepe in toamna, "haosul" din educatie va fi si mai mare...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Mie mi s-ar parea normal ca la examenul de bacalaureat subiectele sa fie mai mult decat accesibile, dar sa nu se permita absolut deloc copiatul.

    RăspundețiȘtergere