joi, 25 august 2011

Congresul Cadrelor Didactice...

În 26 august de la ora 9 în sala Casei de Cultură din Slobozia -jud. Ialomiţa se vor deschide lucrările celui de al XXXII-lea Congres al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România. Lucrările vor continua până în 28 august în staţiunea Amara.

În acest an se va desfăşura cu acest prilej şi Conferinţa Asociaţiei Naţionale a Mentorilor de Dezvoltare Profesională. Anual acest forum este deschis oricărui învăţător, educatoare sau profesor şi îşi propune dezbaterea problemelor educaţiei, dezvoltarea profesională prin cursurile de formare susţinute de personalităţi din domeniul ştiinţelor educaţiei şi constituirea departamentelor şi echipelor pentru diferitele proiecte educaţionale internaţionale/naţionale/regionale.

Se contează pe prezenţa unor înalţi oficiali fiindcă la ediţiile trecute nu au lipsit Preşedintele Românie, Ministrul Educaţiei, Preşedintele Academiei Române, foşti Miniştri ai educaţiei, Preşedinţi ai partidelor parlamentare, parlamentari, europarlamentari, reprezentanţi ai autorităţilor locale, personalităţi ale vieţii publice şi din domeniul culturii, rectori, inspectori şcolari, lideri sindicali, furnizori de carte şcolară şi material didactic. Nu vor lipsi nici anul acesta peste o sută de cadre didactice de etnie română din Ungaria, Transcarpatia, Bucovina de Nord, Basarabia de Sud, Transnistria, Republica Moldova, Bulgaria, Macedonia, Albania, Timoc-Morava, Banatul Sârbesc care apără în comunităţile lor frontierele limbii romane.

Congresele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRo) se deosebesc de celelalte adunări ale dăscălimii prin amploare şi prin faptul că la ele nu este refuzată prezenţa niciunui cadru didactic. Dacă în 2006 la Arad au fost 750 participanţi, în 2008 la Palatul Parlamentului au fost 1300, în 2009 la Universitatea politehnica au fost 950, în 2010 între 27-31 august la Constanţa –Eforie Sud au fost 950 de învăţători, educatoare, profesori, universitari, inspectori şcolari din toate judeţele ţării. Specialişti de prestigiu în ştiinţele educaţiei, furnizori de formare profesională, soft educaţional şi carte şcolară vor conferenţia, vor demarat proiecte, vor încheia parteneriate cu reprezentanţii celor 49 asociaţii/sucursale judeţene/de sector membre AGIRo.

Organizatia Cadrelor Didactice PNL4 ureaza succes tuturor celor care participa la acest congres.Sa speram ca hotararile adoptate acolo vor fi in folosul invatamantului din Romania...


Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu: