marți, 29 mai 2012

Au început înscrierile pentru prima sesiune a Bacalaureatului 2012...


În perioada 28-30 mai prin completarea unei fişe de inscriere tipizată elevii din anii terminali şi cei care au finalizat liceul în anii trecuţi, dar nu au promovat examenul de bacalaureat sunt înregistraţi pentru susţinerea acestei evaluări.

Pentru elevii din clasa a XII-a/a XIII-a cursurile se încheie la data de 1 iunie.

În intervalul 11-27 iunie elevii înscrişi la examenul de bacalaureat vor susţine competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă, într-o limbă de circulaţie internaţională şi competenţele digitale.

În 2 iulie 2012 încep probele scrise, care debutează cu limba şi literatura română, urmate de limba şi literatura maternă în 3 iulie, apoi proba obligatorie a profilului la data de 4 iulie şi în final proba la alegere a profilului şi a specializării care va fi susţinută în data de 6 iulie.

Rezultatele se vor afişa pe 8 iulie.

Contestaţiile se vor putea depune pe 9 iulie între orele 8,00-12,00, iar pe 13 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Potrivit unei circulare a Ministerului Educaţiei, o proba de la Bacalaureatul 2012 costa 39 de lei, pentru elevii care susţin pentru a treia oară acest examen, iar daca un elev trebuie să susţină toată sesiunea, trebuie să plătească 230 de lei.

De asemenea, elevii care sunt prinşi că au încercat să copieze vor fi eliminaţi din examen şi nu vor mai putea să repete probele mai devreme de toamna anului viitor.

Aşa că, dragi elevi, învăţaţi cât vă mai permite timpul rămas şi nu recurgeţi la infracţiuni pentru că acestea vă vor costa atât bani, cât şi timp!!!

Succes tuturor!

Roxana Cercel

OCD-PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu