joi, 10 mai 2012

Plata pentru admiterea la liceu...10 lei pentru asistenti si 1.85 lei la fiecare lucrare corectata pentru evaluatori...

Inainte de a pleca, ministrul Baba a emis OMECTS nr. 3864 din 02.05.2012 privind modul de plată a personalului didactic care face parte din comisiile pentru organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2012-2013.

Astfel, la Art.2. se prevede ca:

Personalul didactic care face parte din comisiile de admitere din unităţile de învăţământ liceal este plătit după cum urmează:

- membri (evaluatori): 1,85 lei/candidat evaluat (probe practice sau orale) sau lucrare evaluată;

- asistenți: 10 lei/persoană.

Asadar, un profesor asistent primeste pentru cele doua ore de asistenta efectiva “uriasa” suma de 10 lei.Bani care sunt fireste impozabili…Nu mai luam in calcul faptul ca profesorul respectiv trebuie sa fie prezent cu cel putin o ora inainte de examen si apoi mai trebuie sa ramana inca o ora dupa ce acest examen se termina.

Cat despre plata lucrarilor corectate, aici lucrurile sunt la fel de “austere”.Pentru doar 1.85 lei de lucrare este greu sa pretinzi unui profesor sa fie riguros, mai ales ca la limba romana notarea isi are gradul ei se subiectivitate.

Eu cred ca atunci cand doresti ca examenele, de bacalaureat sau de admitere, sa se desfasoare in cele mai bune conditii te asiguri ca si plata celor care participa la supraveghere si la corectare este pe masura exigentelor.

Ca sa fiu mai clar, eu cred ca era mai bine daca se renunta la cei 10 lei pentru asistenta.Profesorii ar fi venit oricum la supraveghere dar nu s-ar mai fi simtit “jigniti” de o plata care de fapt nici nu exista.

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu