marți, 15 mai 2012

Au debutat testele la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a...

Cu ceva timp in urma va anuntam ca de anul acesta se vor sustine teste de performanta pentru elevii de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.

Testele pilot au debutat pe 9 mai desfasurandu-se in mai multe scoli din tara. Testele si baremele de corectare s-au facut de catre Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE). In program au fost incluse peste 300 de scoli (vezi aici lista de scoli - http://www.evz.ro/fileadmin/scoli_pilot.pdf). Elevii vor sustine testele in clasele unde invata si nu vor avea acees cu manuale sau notite.

Elevii de la clasa a II-a vor fi testati la citite si aritmetica, iar cei de la clasele a IV-a si a VI-a la limba romana, matematica si stiinte.

Elevii nu vor afla notele obtinute, rezultatele fiind folosite spre a se realiza un scor mediu national al performantelor elevilor si pentru unele cercetari la nivlul invatamantului primar.

Nu inteleg, de ce elevii nu trebuie sa-si cunoasca rezultatele de vreme ce acestea reprezinta performantele lor???

Atatea teste si praguri pe care trebuie sa le treaca obligatoriu elevii inca mult prea fragezi nu cumva ii va distanta de scoala? Nu cumva ii va speria si ii va impinge spre delasare? Nu cumva ajunsi la urmatoarea treapta, spre liceu, vor fi satuli de atatea examinari??? De ce atatea modificari d-le fost Ministru???

Profesor Roxana Cercel

OCD-PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu