miercuri, 23 mai 2012

Redirecţionarea scopului camerelor de filmat din clase...

Camerele video montate în clase cu scopul supravegherii examenului de bacalareat îşi vor schimba destinaţia, fiind folosite într-o campanie de prevenire a violenţei în şcoli. Ministrul interimar al educaţiei Liviu Pop a declarat că toate clasele vor fi monitorizate.

"La nivelul Ministerului Educaţiei va începe o campanie de prevenţie a violenţei în şcoli, care va fi implementată cu ajutorul camerelor folosite la Bacalaureat. Vom instala un sistem de supraveghere, ca să monitorizăm ce se întâmplă în clase. La Bucureşti, încă de anul acesta va fi instalat acest sistem, unde se va vedea la Ministerul Educaţiei ce se întâmplă în fiecare clasă. Încă nu avem banii necesari pentru toate centrele. În 2013, părinţii cu un singur click vor vedea ce se întâmplă în clase", a spus ministrul Educaţiei.

Prezenţa camerelor de filmat în clase cu scopul de a monitoriza activitatea elevilor şi în acest fel de a preveni actele de violenţă şi conduita necorespunzătoare la şcoală este o măsură salutară. Dacă părinţii pot controla şi verifica situaţia copilului lor pe parcursul orelor de curs, în timp real, cred că este un alt aspect care ar putea veni în sprijinul educaţiei, întărind colaborarea dintre părinţi şi şcoală. În unele grădiniţe există deja acest sistem, iar părinţii sunt foarte mulţumiţi că îşi pot verifica copilul în fiecare moment al zilei.

Sigur că ochiul vigilent al camerei, uneori poate să mai şi întristeze, să mai apese, să-i mai constrângă pe unii, dar ţinând seama de interesul său nobil, prezenţa acesteia devine o chestiune acceptabilă, în condiţiile în care nu de mult am auzit de cazul elevului de 14 ani de la o şcoală din Filiaşi care a murit după ce a fost împins de un coleg de clasă.

Profesor Roxana Cercel

OCD-PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu