joi, 17 mai 2012

Va fi judecata Elena Udrea pentru "delapidare" de fonduri?

Postul public de televiziune sustine ca 2 milioane de euro din fonduri europene au fost pierdute de Romania cu ocazia Galei de box dintre Lucian Bute si francezul Jean Paul Mendy. Reporterii postului public sustin ca finantarea europeana nu a mai fost acordata pentru ca Ministerul Turismului nu a vazut si nu a denuntat ilegalitatile comise de organizatorul galei, firma sefului Federatiei de Box, Rudel Obreja. Acuzatiile apar intr-un raport al Departamentului de lupta antifrauda din Guvern, care a sesizat DNA. Fostul ministru al Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat pentru TVR ca ministerul nu este raspunzator pentru pierderea finantarii.

TVR arata ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a alocat 1,9 milioane euro plus TVA, bani proveniti din fonduri europene, pentru Gala de box dintre Lucian Bute si Jean Paul Mendy. In final, aceasta suma a fost platita din bani de la bugetul de stat. Uniunea europeana NU a mai virat banii din cauza suspiciunilor de frauda. “Departamentul de lupta antifrauda al Guvernului a depistat ilegalitati comise de organizatorul galei, firma Europlus Computers, a lui Rudel Obreja. Cu cateva luni inainte de gala, firma a obtinut licenta de organizare de la Federatia de Box, condusa tot de Rudel Obreja. La momentul respectiv, firma avea 4 angajati si se ocupa cu repararea calculatoarelor. In baza licentei acordate de federatie, firma lui Obreja a obtinut drepturile de exclusivitate asupra galei de la Interbox Canada. Ministerul Turismului i-a acordat contractul lui Obreja fara licitatie, prin negociere directa, motivand ca firma acestuia detine drepturile de exclusivitate. DLAF a sesizat DNA in legatura cu 6 posibile infractiuni comise de Obreja”, mai arata TVR.

Asadar, “blonda de la Cotroceni” s-ar putea sa inceapa sa dea socoteala pentru neregulile facute in timp ce era ministru.

Daca am inteles eu bine, pentru gala respectiva initial au fost fonduri europene doar ca, pentru ca banii nu au fost alocati asa cum trebuia aceste fonduri au fost retrase.Si aceasta gala a fost platita din banii publici, deci si ai mei…

Problema care se pune este urmatoarea…Daca cei de la Bruxelles au depistat aceste nereguli inseamna ca ele exista si ca pot fi judecate si la Bucuresti…

Ca sa fiu sincer, chiar mi-ar face placere sa o vad pe Elena Udrea calare pe un cal alb la iesirea din inchisoare.Asa cum l-am vazut zilele trecute la televizor pe Nutu Camataru….

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu