vineri, 4 mai 2012

Schimbarea secretarilor de stat nu este suficienta...Trebuie schimbati si inspectorii cu functii de conducere...

Printre primele măsuri pe care noul premier desemnat Victor Ponta a anunţat că le va lua după validarea guvernului USL de către Parlament este schimbarea secretarilor de stat PDL şi a prefecţilor agreaţi de democrat-liberali.

Dupa cum se stie, pentru domeniul preuniversitar functia de secretar de stat este ocupata de catre Oana Badea, cea care ii soptea in trecut raspunsurile ministrului fara bacalaureat, Daniel Funeriu.

Cu siguranta ca, de saptamana viitoare, aceasta functie va deveni doar o amintire pentru d-na Oana Badea iar aceasta va reveni la catedra de la Colegiul Tehnic Aiud.

Doar ca aceste schimbari nu trebuie sa se opreasca la acest nivel ci ele trebuie sa “coboare” si la nivelul inspectorilor scolari cu functii de conducere.

Imi amintesc ca atunci cand au fost numiti inspectorii de catre PDL, criteriile care au functionat atunci au fost altele decat cele normale.

Atunci au fost schimbati inspectori capabili, care nu faceau neaparat parte din PNL si au fost aduse diverse persoane care nu aveau nici un fel de vocatie pentru aceste functii.

Imi amintesc ca in octombrie 2009 peste 30 de cadre didactice din sectorul 1 al Capitalei au protestat in incinta Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti fata de schimbarea inspectorului de atunci, Lucia Damian.Evident ca protestul acela a fost in zadar.Explicatiile celor de la inspectorat au fost atunci ca schimbarea facuta este in interesul invatamantului din sectorul 1.Daca a fost asa sau nu va las pe dumneavoastra sa judecati…

Si as mai vrea sa dau un exemplu aici…La Inspectoratul Scolar este un inspector “etern”…L-am prins acolo de cand m-am angajat dar “batranii” spun ca era cu mult inainte.Cu putine exceptii de timp a ramas mereu “in picioare”, indiferent de regimul politic.A stiut sa “alunece” si sa fie mereu “pe pozitie”.

Ca sa fiu sincer, as vrea ca acum inspectorul respectiv sa plece din aceasta functie…Asa ar fi normal…Eu unul asa as simti ca s-a produs o schimbare in Romania…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

2 comentarii: