duminică, 13 mai 2012

De ce nu-l votez pe Neculai Ontanu? Pentru ca nu ne asigura nici macar "linistea noptii"…

Este cat se poate de clar pentru mine faptul ca nu o sa-l votez la alegerile locale pe Neculai Ontanu pentru functia de primar al sectorului 2.

Si fac acest lucru pentru faptul ca domnia sa este un zero din punct de vedere politic, “alergand” de la PSM la PSD si apoi la UNPR putand fi considerat un “traseist” de cariera fara pic de morala politica.

Este adevarat ca nu il votez si pentru ca nu s-a ocupat de scolile din sectorul 2, in calitatea mea de parinte fiind nevoit sa platesc luna de luna paza scolii la care copilul meu invata desi la sectorul 1 un alt primar a facut ca lucrurile sa fie altfel, serviciul de paza fiind asigurat de catre primarie.

Nu spun aici nimic despre dotarea scolilor din sectorul 2, cine are “ochi de vazut” poate sa faca o comparatie intre o scoala din sectorul 1 si o scoala din sectorul 2 si se va convinge singur.

E adevarat ca actualul primar Ontanu ne-a asigurat in anii lui de mandat multa “paine si circ”, in sensul ca a tot organizat pe banii publici, deci si ai mei, diverse spectacole “maneliste” in parcurile din cartier dand astfel posibilitatea multor “academicieni” sa iasa la “lumina” si sa isi etaleze ghiulurile si lanturile groase dar se un prost gust evident.

Este adevarat ca printre aceste spectacole s-au strecurat uneori si formatii de calitate doar ca acestea “nimereau”, ca un facut, alaturi de cele de prost gust.

Si pentru ca a venit vorba despre spectacolele din sectorul lui Ontanu o sa va spun de ce acest primar nu ne asigura nici macar “linistea noptii”.

Desi locuiesc relativ departe de vestitele Bamboo si Zone Arena, atunci cand acolo au loc diverse “evenimente”, se considera ca despre acestea trebuie sa stie tot cartierul, muzica “emisa” de la cele doua locatii depasind orice limita a decibelilor dar si a bunului simt.

In noaptea care a trecut, pe la 3.30 m-am trezit in ritmuri de hip-hop la o intensitate care nu te lasa sa dormi nici daca erai un admirator al acestui gen de muzica.

Evident ca am sunat la politie, dar cei de aici mi-au spus ca nici ei si nici primarul nu au cum sa ia masuri impotriva celor doua cluburi.Ca sa ii conving ca nu este asa le pun la dispozitie legislatia in vigoare…

Conform Legii nr. 61/1991 (republicata 2011), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 77 din 31/01/2011:

Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:

25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;

27) organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;

Art. 4. - (1) Contraventiile prevazute la art. 3 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

a) cu amenda de la 100 lei la 500 lei, cele prevazute la pct. 3), 4), 11), 14), 17), 18), 22), 31), 33) si 34);

b) cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevazute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) si 28);

c) cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevazute la pct. 2), pct. 5)-7), pct. 8)-10), pct. 13), 15), 19), 20), 26), 27), 29) si pct. 32);

(4) In cazul repetarii contraventiilor prevazute la art. 3 pct. 19), 21), 22) si 26) se dispune, de asemenea, masura suspendarii activitatii localului public pe o perioada cuprinsa intre 10 si 30 de zile.

(8) Sanctiunea amenzii poate fi aplicata si persoanei juridice.

Asadar, legislatia exista…doar ca nu este aplicata…

Concluzia este una cat se poate de clara…Cum sa votez un primar care nu doreste sa imi asigure nici macar “linistea noptii”?

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu