marți, 8 mai 2012

Din data de 9 mai se va difuza emisiunea TV BAC...

Elevii care se pregătesc pentru susținerea examenului de Bacalaureatul vor beneficia, din această lună, de un program menit a le fixa cunoștințele acumulate în cei patru ani de liceu. Televiziunea Română în parteneriat cu Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, iniţiază, începând de miercuri 9 mai, la TVR 2, programul TV BAC.

Astfel, în fiecare zi, de la ora 16.00, pe TVR 2, va fi difuzat programul TV BAC, cu meditaţii la matematică (luni şi marţi), limba română (miercuri şi joi), şi biologie (vineri).

Profesorii Delia Prisecan (biologie), Mihaela Trifu (română) şi Gabriel Vrânceanu (matematică) vor prezenta cele mai importante capitole din materia pentru examen şi vor aborda subiectele de la BAC din anii anteriori.

Elevii care vor urmări TV BAC şi vor avea întrebări sau nelămuriri, pot accesa pagina de facebook a emisiunii http://ro-ro.facebook.com/TVBAC2012 unde vor primi răspunsurile celor trei profesori.

Initiativa este laudabila si poate fi in folosul celor care vor sustine examenul de bacalaureat din aceasta vara.Importanta este insa audienta acestui program, pentru ca ora 16.00 nu este neaparat o ora foarte potrivita.Nu stiu ce programe are in grila TVR2 seara la ora 18, dar sunt sigur ca daca se alegea aceasta ora audienta ar fi fost cu totul alta.

Imi aduc aminte ca inainte de 1989 exista o emisiune de acest gen care se numea Telescoala si unde prezentau lectiile profesori de renume din acele timpuri.As vrea sa o mentionez aici pe d-na prof.Andries Viorica, profesoara de matematica cu un simt pedagogic cum nu prea am mai intalnit in cariera mea de elev si de profesor.

In concluzie, initiativa de a se infiinta TV BAC este folositoare pentru elevi, ar fi bine ca acum sa popularizam in randul absolventilor de liceu acest program si apoi sa “masuram” audienta acestei emisiuni…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu