miercuri, 9 mai 2012

Si profesorii ar trebui sa fie scutiti de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior...

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, este iniţiator al unui proiect depus la Senat care prevede ca şi copiii fostelor cadre didactice - care au ieşit definitiv sau temporar din învăţământ - să beneficieze de scutire la plata taxelor de admitere în învăţământul superior şi a celor de cazare în cămine.

În forma în vigoare a Legii 1/2011, articolul 277 prevede: "Copiii personalului didactic în activitate sunt scutiţi de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi beneficiază de gratuite la cazare în cămine şi internate".

Iniţiativa legislativă introdusă la Senat elimină sintagma "în activitate" din articolul 277 al legii.

În expunerea de motive, iniţiatorii precizează că, potrivit legii, personalul didactic nu se mai află în activitate în următoarele situaţii: a decedat, s-a pensionat sau "nu mai profesează munca de cadru didactic".

Semnatarii consideră că prin prevederea actuală din articolul 277 din Legea 1/2011 se creează discriminare între copiii cadrelor didactice în activitate şi cei ai cadrelor didactice care au ieşit din sistem, "temporar sau definitiv", în condiţiile în care nicio persoană nu poate să prevadă momentul în care poate intra în inactivitate.

Aceasta initiativa legislativa este buna si poate ca ar putea fi imbunatatita.

Din punctul meu de vedere de aceasta prevedere a legii ar trebui sa beneficieze si cadrele didactice in activitate daca sunt in situatia de mai sus.

Se stie faptul ca multe cadre didactice urmeaza programe de master sau se inscriu la o noua facultate.

Prin aceasta instruire, cadrele didactice respective se pregatesc pentru a fi mai performante la clasa, deci in interesul invatamantului.

Tocmai de aceea consider ca, ar fi benefic ca si cadrele didactice respective sa beneficieze de prevederile acestui articol de lege…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu