vineri, 18 mai 2012

Se aud veşti bune pentru profesorii evaluatori...

Deşi Ministerul Educaţiei din Cabinetul Ponta se afla de ceva timp într-o amplă campanie de defăimare, noul ministru interimar, Liviu Pop, venind dintre rândurile celor care cunosc doleanţele profesorilor, aduce o veste bună: vor fi mai mulţi bani pentru profesorii din comisiile de Bacalaureat şi examenele naţionale de anul acesta. Cel mai probabil banii vor fi luaţi din fondul de rezervă al Guvernului. În acest fel probabil că profesorii vor fi motivaţi să-şi facă treaba cu rigurozitate şi să uite de măsurile precedente privind umilitoarele camere de filmat din sălile de clasă.

"Săptămâna viitoare, absolut toate ordinele prin care vor fi plătiţi membrii comisiilor examenelor naţionale şi Bacalaureat vor fi discutate în comisiile de dialog social cu partenerii sociali, urmând ca la final de săptămână să semnăm toate ordinele privind plata", a precizat ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

În conformitate cu ordinul emis de fostul ministru Cătălin Baba, 3863 din 2 mai 2012 privind plata personalului didactic care va urma să facă parte din comisiile de bacalaureat de anul acesta ar fi trebuit să primească în calitate de asistent 25 lei, iar ca evaluator 4 lei pentru fiecare lucrare corectată. Ei bine...în calitate de preşedinte al comisiei de examen ar fi putut să primească până la 425 lei, dacă centrul însuma mai mult de 450 de candidaţi.

Să sperăm că se vor găsi cele mai bune soluţii pentru ameliorarea situaţiei financiare a profesorilor şi încet, încet îşi vor recăpăta statutul şi aprecierile cuvenite!!!

Roxana Cercel

OCD-PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu