sâmbătă, 26 mai 2012

Vesti bune din domeniul educatiei...

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că a semnat un ordin prin care vor creşte cu aproape 15% sumele alocate pentru plata membrilor comisiilor de bacalaureat şi de la testele naţionale.

"În mare parte, colegii noştri vor avea creşteri de aproximativ 15%. Cred că se vede un prim pas către o intrare în normalitate în aşa fel încât colegii noştri să fie mult mai interesaţi de această activitate", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, a fost pregătit și un memorandum care prevede deblocarea a aproximativ 5.000-5.500 de posturi în învăţământul preuniversitar, memorandum care va intra în discuţie în următoarea şedinţă de guvern.

În ceea ce priveşte învăţământul universitar, Pop a precizat că lucrează la o hotărâre de guvern care speră să intre în şedinţa executivului peste două săptămâni şi care prevede deblocarea a 2.000-2.400 de posturi în universităţi.

Ministerul Educaţiei a precizat că deblocarea posturilor în învăţământul superior nu înseamnă acordarea de bani suplimentari întrucât universităţile au aceste sume, dar nu au posibilitatea să facă angajări pe posturi.

Asadar, vesti bune din domeniul educatiei.Adevarul este ca deblocarea posturilor din invatamant se impune a fi facuta cat mai urgent, pentru ca, in ultimii ani pe locul celor care s-au pensionat sau au demisionat nu a mai fost angajat nimeni.

Asteptam hotararea de guvern pentru ca aceste masuri sa poata fi puse in practica…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu