vineri, 6 august 2010

"Aripa noua" a PDL-ului invita PNL-ul la guvernare...

Prezent la Antena 3, Sever Voinescu a lansat o nouă invitaţie liberalilor de a se apropia de PDL şi de a îmbrăţişa o guvernare "stabilă şi coerentă, de dreapta".
"Şansa României este o guvernare stabilă, coerentă, de dreapta, de lungă durată. Asta trebuie să se realizeze prin apropierea PDL de PNL. Alianţa D. A. a fost cea mai bună construcţie politică de care a avut parte România, în ultmii 20 de ani. Din păcate nu a ţinut prea mult", a spus deputatul PDL, care a recunoscut că există, atât în rândul democrat-liberalilor, cât şi în cel al liberalilor "comportamente care ţin încă departe această relaţie".
"Rămân statornic idealului meu. Vreau o guvernare de dreapta, de lungă durată. În ceea ce mă priveşte, voi lucra pentru asta cât voi putea", a încheiat Voinescu.

Aceste declaratii vin de la un om care face parte din "aripa noua" a PDL-ului, cei care ar vrea sa se creada despre ei ca nu sunt corupti.Este vorba probabil de aripa care va prelua guvernarea, in cazul demiterii guvernului Boc.

Si pentru ei este foarte clar faptul ca singuri nu vor putea sa duca la indeplinire nici un program de guvernare.In momentul acesta credibilitatea PDL-ului este in continua scadere datorita masurilor care au fost luate in sistemul bugetar.Iar salvarea acestui partid ar putea veni tocmai din partea PNL-ului.
Ca o persoana implicata direct in interiorul PNL-ului, parerea mea este una cat se poate de circumspecta.Este greu sa guvernezi alaturi de PDL atata timp cat acest partid este inca condus de catre Traian Basescu.De acest lucru s-au convins si cei de la PSD, atunci cand au guvernat impreuna.Iar acum nici nu mai vor sa auda de o colaborare cu cei de la PDL.Singura solutie viabila in aceasta ecuatie ar putea fi, un guvern PNL-PDL dar cu prim ministru liberal sau independent.Si fara ministrii actuali, care sunt definitiv compromisi.Orice alta solutie nu poate aduce PNL-ului decat deservicii.Sa nu uitam faptul ca acum PSD-ul este "pe val", in ultimele sondaje depasind 40% din intentiile de vot.Si ca, in eventualitatea unei coalitii PNL-PDL care nu va fi functionala, este posibil ca la urmatoarele alegeri, PSD-ul sa obtina voturile pentru a guverna singur.Cu siguranta ca remanierea guvernului din septembrie va fi un moment cheie si pentru viitorul Partidului National Liberal.Si nu mai este mult pana atunci...



Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

5 comentarii:

  1. Ei, asta-i buna! Inteleg ca in politica trebuie sa poti sa mai inghiti din cand in cand cate o broasca, dar nu toata balta. Nu cred ca se poate guverna cu PDL atata vreme cat Basescu este presedinte. Asta a repetat-o de multe ori chiar Crin Antonescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poftim? Vreti guvern impreuna cu gunoaiele pedeliste, de frica procentelor PSD din 2012? Pai mai bine v-ati pune urmatoarea intrebare: daca voi va aliati cu pedeleprele, cine va mai voteaza in 2012? Eu sigur nu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bebe, tu vrei la guvernare alaturi de PDL? Sa ne fie de bine daca vom lasa PSD sa ajunga la 50%. A ajuns deja la 40% pentru ca PNL inca nu s-a trezit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fernando Marcu,consilier local al PDL-ului7 august 2010 la 01:16

    Guvernarea PNL-PDL cu prim ministru ori de la PNL ori Johannis,este cea mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Marcu, nu am nimic cu dv. Cred ca sunteti un om de treaba, dar eu nu-i suport pe pedelisti.

    RăspundețiȘtergere