miercuri, 25 august 2010

Ministrul Educatiei are o noua tinta...desfiintarea academiilor de stiinta din Romania...

Ministrul Educaţiei propune Guvernului sistarea finanţării de la buget pentru trei academii înfiinţate după 1990.
Astfel, Academia Oamenilor de Ştiinţă, Academia de Ştiinţe Medicale şi Academia de Ştiinţe Tehnice vor fi finanţate exclusiv din venituri proprii. În prezent, cele trei academii sunt finanţate de la bugetul de stat cu o sumă anuală de 16,5 milioane de lei. Suma este echivalentă celei alocate de MECTS, în anul 2010, pentru asigurarea rechizitelor şcolare a 670.000 de copii.
''Comunitatea academică din România - inclusiv Academia Română, forul suprem de consacrare ştiinţifică în ţara noastră - a ridicat de-a lungul timpului mai multe semne de întrebare asupra producţiei ştiinţifice a celor trei academii'', potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.
Iata ca ministrul educatiei doreste sa isi puna "amprenta negativa" si in lumea academica si sa desfiinteze practic cele trei academii.Este greu de crezut ca o academie de stiinta se poate finanta din resurse proprii astfel incat, daca aceasta propunere se va finaliza cele trei academii vor disparea definitiv.Este greu de inteles aceasta propunere a ministrului in conditiile in care domnia sa a activat pana acum in domeniul cercetarii si ar fi trebuit sa stie faptul ca in acest domeniu statul este cel care initial investeste banii pentru a culege "roadele" mai tarziu.
Dupa ce intrase in conflict deschis cu profesorii din preuniversitar si din universitar iata ca si "ultima reduta" a fost "atacata" de catre actualul ministru, lumea academica.
Din punctul meu de vedere acest guvern este unul de tip "kamikaze".In cei 20 de ani de democratie nu am mai intalnit un guvern care, cu fiecare zi care trece sa "nascoceasca" tot mai multe masuri impotriva propriului sau popor.Sa nu uitam faptul ca acest guvern are doar doi ani de cand este la putere si ca, daca va continua in felul acesta, in urmatorii doi ani de zile situatia din Romania va fi de cel putin doua ori mai grea decat este acum.Deja populatia a etichetat acest guvern ca "profund incapabil si corupt" si orice masuri ar incerca acesta sa ia in perioada urmatoare ele vor fi percepute ca fiind impopulare.De fiecare data cand se prezinta o masura negativa pentru populatie se explica ca ea a fost luata la sugestia celor de la FMI.
Ar fi bine ca acest guvern sa se hotarasca odata cui apartine, poporului roman sau celor de la FMI.Ar fi bine ca membrii acestui guvern sa realizeze ca ei sunt platiti de catre cei care cotizeaza la bugetul public si nu de catre cei de la FMI.Si ar mai fi ceva de spus aici...
Populatia nu crede ca influenta celor de la FMI este atat de mare in luarea acestor decizii negative.Populatia crede ca, de fapt, cei de la putere folosesc FMI-ul drept paravan pentru a putea sa "fure" cat mai mult.Doar ca, incet, incet oamenii si-au cam dat seama de intentiile acestui guvern.Si au inceput sa reactioneze...Vineri seara a avut loc incidentul dintre acel avocat si seful statului, incident recunoscut chiar si de presedentie.Ieri ministrul Berceanu a fost huiduit si injurat pe centura Ploiestiului.Si probabil ca reactii de acest gen vor avea loc fata de oricare membru al actualei puteri...In doar doi ani de zile PDL-ul a reusit sa se transforme din partidul cel mai popular in partidul cel mai nepopular din Romania...Este adevarat ca multi dintre ei s-au imbogatit foarte mult in aceasta perioada...Doar ca partidul va fi cel care va plati la final...


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

3 comentarii:

  1. Daca taceai, filosof ramaneai. Taierea finantarii pentru cele trei asa-zise academii este primul lucru bun pe care il face papagalul de Funeriu de cand a ajuns ministru. Astea sunt niste institutii capusa care trebuie desfiintate cat mai curand. In Romania trebuie sa existe o singura academie, anume Academia Romana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca Basescu a trebuit sa renunte la academie si poporul se poate lipsi. Nu? Dulcele gust al razbunarii.

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce nu desfintati voi Scolile Politice si Institutele de Politica si Strategie Politica, de ce nu reduceti cheltuielile cu Serviciile cu 50% mai putin vor sta spionii cu degetul in gura sa si-l suga din lipsa de altceva, economia nu mai poate sa sustina...Politia ti-a prins hotul ai platit 200 roni apoi faci proces contra hotului. Cum se vor descurca Academiile asa si Serviciile ar trebui sa se autofinanteze nu doar sa asculte in prostie 3 ani telefoanele lui nu stiu care fraier..

    RăspundețiȘtergere