joi, 6 ianuarie 2011

Ca la noi la nimeni...Ofiterii demisi de ministrul Igas, decorati de Traian Basescu...

Doi dintre ofiterii demisi de ministrul de Interne, Traian Igas, in urma gasirii unor nereguli la angajarea in Jandarmerie, au fost decorati recent de presedintele Traian Basescu.Ministrul Internelor, Traian Igas, l-a demis pe directorul general al Directiei Generale Management Resurse Umane din MAI, Adrian Patrascu, pentru ca au fost gasite nereguli in legatura cu modul in care Jandarmeria a deblocat trei posturi de ofiter si a organizat, in octombrie 2010, concursul pentru ocuparea acestora. Tot in acest caz, prim-adjunctul sefului Jandarmeriei Romane, generalul de brigada Gheorghe Nicolaie Rugina, va fi cercetat de Consiliul de Judecata al MAI.
Cei doi au fost decorati, in decembrie 2010, de presedintele Traian Basescu, "pentru rezultatele remarcabile obtinute in activitatea profesionala". In acelasi timp, Adrian Patrascu a fost inaintat la gradul de chestor de politie printr-un decret semnat in decembrie 2009 de seful statului, informeaza Mediafax.La randul sau, generalul de brigada Gheorghe Nicolaie Rugina a fost numit prim-adjunct al inspectorului general si sef al Statului Major al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane in octombrie 2009, de catre ministrul de Interne din acea perioada, Vasile Blaga.
Probabil ca doar in Romania se poate intampla asa ceva...Ca doi ofiteri cercetati pentru nereguli in serviciu sa fie decorati de catre seful statului...Acest lucru dovedeste "seriozitatea" cu care se fac aceste avansari si decorari.
Si nu putem sa nu ne amintim aici de celebrele avansari de la sfarsitul anului 2009, atunci cand presedintele Traian Basescu a semnat, decretele privind inaintarea in grad a fostilor social-democrati, ofiteri in rezerva Neculai Ontanu, primar al sectorului 2, Gabriel Oprea, fost ministru al Internelor si Anghel Iordanescu, parlamentar independent.
Astfel, Basescu a semnat decretul privind inaintarea in gradul de general - cu patru stele in rezerva a general-locotenentului in rezerva Gabriel Oprea din MApN, fost ministru PSD al Internelor in Guvernul Boc si decretul privind inaintarea in gradul de general-maior - cu doua stele in rezerva a generalului de brigada in rezerva Anghel Iordanescu din cadrul aceluiasi minister."Meritul" acestor fosti membri PSD,a fost atunci ca si-au anuntat printr-un comunicat, demisia din PSD si sustinerea fata de candidatura lui Traian Basescu la presedentia Romaniei.
Cu un an inainte, la 1 decembrie 2008, Gabriel Oprea a fost inaintat in gradul de general-locotenent in rezerva, iar lui Neculai Ontanu i-a fost acordat gradul de general de brigada in rezerva.
Dupa cum se poate observa aceste avansari si decorari se fac "pe spranceana" si "pentru prieteni".Probabil ca in curand o sa "ne trezim" ca in armata romana exista si doamnele general Udrea, Anastase si Elena Basescu...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Domnule Profesor va propun sa infiintati in PNL o grupare care sa nu faca altceva decit sa controleze oamenii din partid care au legaturi cu SECURITATEA SAU SUNT IMPLICATI IN SCANDALURI DE CORUPTIE. Verificarea acestor lichele in conditiile actuale ale Romaniei de azi este un lucru absolut necesar. Aceast grup va controla si nimici traseismul politic si va maximaliza increderea in PNL. Ultimul caz infractional este cit se poate de graitor in acest sens.

    RăspundețiȘtergere