marți, 18 ianuarie 2011

Basescu a mai gasit o resursa de venituri...Neplata alocatiilor elevilor care lipsesc de la scoala...

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit marţi pe Înaltul comisar pentru minorităţi naţionale al OSCE, Knut Vollebaek, căruia i-a spus că cea mai sensibilă problemă este cea a romilor şi că autorităţile vor fi mai dure şi nu vor mai plăti alocaţiile dacă părinţii nu îşi trimit copiii la şcoală.
"Vom începe să fim ceva mai duri, de exemplu să nu mai plătim alocaţiile dacă părinţii nu îşi trimit copiii la şcoală. Până acum am fost foarte flexibili, dar trebuie să facem ceva", a mai spus şeful statului.
Asadar, presedintele a mai descoperit o sursa de venit prin neplata alocatiilor copiilor care nu vin la scoala.
Numai ca, potrivit Constitutiei, inca nemodificate:
ARTICOLUL 49
Protectia copiilor si a tinerilor
(1) Copiii si tinerii se bucura de un regim special de protectie si de asistenta în realizarea drepturilor lor.
(2) Statul acorda alocatii pentru copii si ajutoare pentru îngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protectie sociala a copiilor si a tinerilor se stabilesc prin lege.


Si cum un drept prevazut de catre Constitutie trebuie, cel putin teoretic respectat, nu prea cred ca in momentul actual presedintele poate sa isi puna, in mod legal, planul in aplicare.
Probabil ca si domnia sa a "invatat" cate ceva de la Emil Boc si anume faptul ca actuala coalitie este deasupra legilor si a Constitutiei Romaniei.

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Foarte corect. O avea el, cetateanul, drepturi, dar obligatii nu are? Ai dreptul de propietate dar nu ai si obligatia de a plati impozit pe acea propietate?
    Nu mai combateti orice initiativa doar ca e de la Basescu, face destule prostii pentru care trebuie amendat, nu inteleg de ce trebuie sa ne legam chiar de orice fara discernamant.

    RăspundețiȘtergere