marți, 11 ianuarie 2011

Micul Emil Boc si marele pret al benzinei...

Sătui de investigaţiile fără rezultate ale Consiliului Concurenţei şi de lipsa de reacţie a Guvernului în privinţa creşterii necontrolate a preţurilor carburanţilor, taximetriştii au anunţat pentru joi boicotarea staţiilor de alimentare.
În semn de protest, nici un taximetrist nu va cumpăra carburant din staţiile Peco.
„Singura formă de protest pentru stoparea creşterii excesive a preţului la carburant este un boicot al benzinăriilor la nivel naţional. Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) a cerut în nenumărate rânduri Guvernului şi Parlamentului României implicarea în oprirea creşterii preţurilor la carburanţi", se arată într-un comunicat transmis, duminică, de asociaţie. „România a avut a treia creştere a preţului carburanţilor din UE. Sperăm ca firmele petroliere să reanalizeze preţurile exagerate care le practică şi să le scadă. Sincer, nu ştiu dacă protestul nostru va avea efectul scăderii preţurilor dar vrem să arătăm românilor că trăiesc într-o ţară care nu mai este ţara lor. Preţurile sunt stabilite nu ştim unde", a explicat raţiunea protestului Viorel Radu, preşedintele ADTI. Proteste privitoare la creşterile necontrolate de către stat ale preţurilor la carburanţi au început la finele anului trecut, când sute de automobilişti organizaţi pe site-uri de socializare şi forumuri auto au încercat să blocheze benzinăriile marilor companii străine din România.
Oficialii BNR afirmă tranşant că nu înţeleg mecanismul de formare a preţurilor. „Este de neînţeles această dinamică a preţurilor la benzină şi motorină, în condiţiile în care avem încă extracţii interne şi faţă de anii trecuţi un preţ mai rezonabil pe piaţa internaţională la ţiţei", a declarat zilele trecut consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, după ce o afirmaţie similară a fost făcută în decembrie de însuşi guvernatorul Mugur Isărescu. Banca centrală este preocupată de o posibilă creştere a inflaţiei cauzată de majorarea preţurilor la carburanţi.
Şeful Guvernului, Emil Boc declara formal ca este foarte îngrijorat de problema scumpirii carburanţilor din ultima perioadă şi ca are intenţia de a interveni pentru a opri scumpirile.
Si cand spun ca declara doar formal acest lucru ma bazez pe faptul ca aceste declaratii ale lui Emil Boc vin doar in urma protestului soferilor si nu din initiativa primului ministru.
Cred ca nu isi imagineaza cineva faptul ca micul Boc va reusi sa dea preturile carburantilor inapoi.El nu a reusit si nu va reusi nimic pozitiv in fruntea guvernului.Mai mult decat atat, eu cred ca si in cazul in care scumpirea carburantilor ar fi "regizata" chiar de catre PDL pentru a castiga apoi capital electoral scazand preturile, Emil Boc ar "incurca borcanele" si preturile ar ramane la acelasi nivel ridicat.

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu