joi, 20 ianuarie 2011

Cum crede PDL-ul ca va castiga viitoarele alegeri? Prin votul prin corespondenta...

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit joi, în faţa ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti, despre facilitatea exprimării opţiunii politice pentru românii din diaspora prin introducerea votului prin corespondenţă.
"În sprijinul românilor care aleg să trăiască temporar sau permanent în străinătate, vom încerca să introducem votul prin corespondenţă pentru a le facilita exprimarea opiniei politice", a spus Băsescu.
La sfârşitul lui decembrie 2010, MAE a lansat în dezbatere publică un proiect privind votul prin corespondenţă, astfel că trei milioane de români din străinătate ar putea vota prin această metodă la viitoarele alegeri parlamentare din 2012, dacă proiectul de lege va fi ratificat în timp util. Grupul de lucru care şi-a asumat redactarea acestui proiect, format din jurişti, a consultat legislaţiile din Italia, Austria, Marea Britanie şi Belgia.
Potrivit MAE, reacţiile primite au fost preponderent pozitive după ce proiectul legii privind votul prin corespondenţă a fost pus în dezbatere publică, iar reprezentanţii diasporei au scris şi au mulţumit MAE pentru această iniţiativă. În ţară, vocile opoziţiei au criticat proiectul şi l-au privit cu suspiciune.
Ca sa fiu sincer, probabil ca acest vot prin corespondenta este ultima sansa a PDL-ului de a mai intra in Parlament.Cum cei care locuiesc in Romania s-au lamurit pe "propria piele" despre "valoarea" partidului care ne guverneaza, presedintele Basescu opteaza pentru aceasta solutie de avarie, votul celor care locuiesc in strainatate.Probabil ca Traian Basescu isi aminteste faptul ca el personal nu a castigat alegerile trecute pe teritoriul Romaniei si ca a fost nevoie de votul diasporei pentru fi acum presedinte.Un vot al diasporei care nu poate fi nici controlat si nici contorizat.
Ca o concluzie, acest vot prin corespondenta nu reprezinta decat o incercare disperata a celor de la putere de a se mentine acolo.Este cat se poate de evident faptul ca un vot prin corespondenta reprezinta o cale deschisa catre frauda...
Cei de la PDL se bazeaza pe principilul ca cine organizeaza alegerile le si controleaza...Sa speram ca nu va fi asa si ca vointa populatiei de a scapa definitiv de cei de la PDL se va putea concretiza la viitoarele alegeri...In caz contrar, Romania se va indrepta spre o noua dictatura, de tipul cele care a fost pana in anul 1989...


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu