duminică, 2 ianuarie 2011

Unde sunt "baile de multime" de altadata ale lui Traian Basescu?

Premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, cel al Apărării, Gabriel Oprea, dar şi senatorul Anghel Iordănescu au petrecut Revelionul împreună cu şeful statului. Preşedintele, care s-a aflat încă de vineri dimineaţă la Predeal, fiind cazat la vila de protocol, a spus că şi Boc şi cei doi miniştri erau la munte şi atunci s-au "adunat" să petreacă împreună Revelionul. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Predeal că nu a mai transmis un mesaj de Anul Nou din mijlocul oamenilor deoarece nu a fost invitat de nici un primar şi că a refuzat să facă acest lucru "dintre steaguri", după modelul Ceauşescu, preluat apoi de Ion Iliescu. "Şi anul trecut, dacă vă aduceţi aminte, am renunţat să fiu într-o piaţă. Chiar era imediat după alegeri, am fost într-un restaurant, am ieşit pe trotuar, am spus La mulţi ani. Trebuie să vă spun un lucru: ca să te duci într-o piaţă trebuie să te invite un primar. De când la Bucureşti nu mai este primar PDL, n-am mai primit vreo invitaţie. Am mai încercat prin ţară, la Braşov într-un an, dar dacă nu te invită un primar, unde să te duci peste programul omului?", a declarat Traian Băsescu.
Acestea sunt scuzele lui Traian Basescu pentru faptul ca anul acesta, cu ocazia Anului Nou nu s-a mai adresat multimii.Evident ca daca ar fi fost "pe val" s-ar fi autoinvitat intr-o piata din Bucuresti asa cum a facut-o si in trecut.Doar ca anul acesta nu numai ca nu "i-a ars" de asa ceva, dar nici macar nu a mai trasmis un mesaj, prin televiziune, romanilor.Probabil ca presedintele este suparat pe noi pentru faptul ca "nu-l urmam" asa cum isi doreste el sau poate ca in momentul actual este plictisit de noi.Asa ca a ales ca de Anul Nou sa "petreaca" alaturi de cei mentionati mai sus.Ca sa fiu sincer nu am inteles de ce de la aceasta petrecere a lipsit tocmai "animatoarea" Elena Udrea, probabil ca in seara aceea presedintele nu avea chef decat de un sprit bun.Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca presedintele Basescu isi facea curaj si venea impreuna cu Emil Boc, de Anul Nou, in Piata Constitutiei... Cu siguranta ca ar fi regretat acest pas pentru ca sunt sigur ca atmosfera ar fi devenit "foarte incinsa".Imi amintesc de anii de dupa '90 atunci cand Ion Iliescu era presedintele Romaniei.Si acesta avea parte de o atmosfera ostila la mitingurile care se organizau in capitala, doar ca uneori Ion Iliescu isi organiza propriile mitinguri la care aducea oameni din provincie care sa-l aclame.Atunci, cei mai multi dintre noi il asemuiau pe Iliescu cu Nicolae Ceausescu, doar ca nimeni nu isi imagina ca adevaratul dictator isi va face aparitia peste 20 de ani, in persoana lui Traian Basescu.Pentru ca daca pe vremea lui Ion Iliescu un prim ministru precum Petre Roman avea personalitate, in vremurile de acum actualul prim ministru nu reprezinta decat o "simpla carpa de sters pe jos" in mana actualului presedinte.
Eu unul sunt foarte sigur ca Traian Basescu nu isi va mai face niciodata aparitia in multime in actualul mandat.Si asta nu pentru ca el nu si-ar dori lucrul acesta ci pentru ca asa a fost sfatuit de care cei care-i asigura protectia.Imi amintesc de anii de la inceputul "domniei" lui Traian Basescu...Atunci "traia" din baile de multime la care participa...Acum, actualul presedinte se teme sa mai dea ochii cu romanii...Uneori ma intreb care sunt "satisfactiile" lui Traian Basescu in acest al doilea mandat...Oare nu era mai bine pentru el daca nu mai era acum presedinte?
Nu stiu cum "vede" acum Traian Basescu raspunsul la aceasta intrebare dar pot sa spun ca din punctul meu de vedere al doilea mandat al lui Traian Basescu este o "pata neagra" in istoria Romaniei...
La adresa de aici puteti vedea discursul lui Traian Basescu din Piata Constitutiei de la Revelionul 2008.Atunci oamenii l-au aplaudat...Acum el nu a mai avut curajul sa vina...De ce oare?
Noi am fost din nou acolo si acum, la Revelionul 2011...Cine oare s-a schimbat? Noi sau Traian Basescu?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

5 comentarii:

  1. Domnilor PROFESORI,
    Sunteti categoria profesionala care in 2008 nu l-ati crezut pe Tariceanu; ati crezut minciunile lui BASESCU care acuza Guvernul Liberal de rea intentie privind majorarea salariilor dvs. si l-ati votat. Macar acum, in 2011, faceti front comun impotriva dezastrului ce s-a abatut asupra acestei tari; daca intelectualitatea v-a parasi actuala putere, avem o sansa sa traim altfel !

    RăspundețiȘtergere
  2. La anul o sa spuna ca l-au invitat multi primari si ca sa nu supere pa careva, nu a mers la niciunul.
    Sa-i transmita cineva, ca indiferent de unde ne ureaza, dintre steaguri sau dintre brazi, urarile noastre sunt aceleasi cu cele pe care le adresam si celor doi fosti presedinti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragii mei tovarasi (de suferinta) din ce in ce mai des cind analizati situatia economica, sociala si chiar politica actiuala face-ti trimiteri prin analogii la Ceausescu.A avut destule pacate e clar dar va sugerez sa analizati si sa comparati; cele doua etape,statistic.
    1) 1967-1989
    2) 1989-2011,
    Cite: scoli, spitale, hidrocentrale,termocentrale, centrale nucleare, metrouri, canale, porturi, aeroporturi, gari, fabrici, uzine, blocuri de locuinte,locuri de munca etc sau infiintat sau construit.
    Pactele erei trecute au fost in : libertatea presi, libertatea de circulatie afara, restrictie la programele tv si alte citeva.Va intreb ; astea de la urma nu puteu fi eliminate fara a le distruge pe celelalte? Si ca sa revin la tema 'zilei'. Cred ca 90% din cadrele didactice l-au votat pe Basescu. Stiti ce ma ingrijoreaza ? Calitatea lor. Au absolvit o facultate unde au studiat OMUL. Au studiat pedagogie, psihologie si psiho-pedagogie. Daca n-au vazut Cameleonul e trist.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceasul cel din urma al acestei cîrmuiri va suna în curînd

    Mascarada politicii româneşti a început să ia proporţii de desuchere dementă în faţa căreia nu ştii dacă trebuie să te cruceşti a spaimă, să te revolţi sau să scuipi a scîrbă.
    Licitaţia popularităţii acoperită succesiv cu masa aceloraşi cete de derbedei şi trădatori sau de îndolenţi imbecili , ţintuieşte tara într-o vînturare de netrebnici pe drumurile desfundate şi pline de glod , întru proslavirea principiului democratic pe care şi-l arogă rînd pe rînd Guvern şi Opoziţie. La 6 decembrie 2009 (zi de doliu politic), ţara şi-a manifestat cu mult elan bucuria de a fi cîrmuită din nou pentru a doua oară consecutiv de cel pe care l-a înjurat şi criticat cu două săptamîni înainte şi pe care îl va huidui, să plece peste alte două săptamîni. Adică aceleaşi cete de haimanale şi imbecili ce formează clientela întrunirilor politice ce se vîntură de la un partid la altul spre a face dovada popularităţii fiecaruia pe rînd. Printre aceştia fiind şi oameni inteligenţi şi cu sinceră durere pentru nevoile ţării, care cu un an în urmă credeau într-o era nouă pe care, ’’ Partidul Portocală’’ ar introna-o în politica noastră.
    Cu ce a confirmat aşteptările acestora? Bilanţul guvernării Băsesciene- Bociene se dovedeşte dezastruos în toate ramurile vieţii noastre publice, concepţia politică pe care a intronat-o de sus ,de la pupitru, fiind o concepţie de destrămare a autorităţii şi unităţii statului, de distrugere a valorilor individuale şi sociale, un program de subminare a vieţii noastre româneşti.
    Parlamentul ţării a fost redus la o strînsură de cretini miluiţi şi mituiţi, ce vin la Bucureşti de dragul diurnelor şi al afacerilor ce va să-i transforme în oameni bogaţi, iar în faţa lor, de la înalta tribună, un Guvern de bragagii işi strigă marfa reformelor ce curg tulburi şi dubioase din dorinţa frumos vopsită pe din afara în paharul ştirb şi murdar al principiului democratic românesc. Administraţia ţării e în suferinţă datorita amestecului politic în treburile ei, şi geme sub presiunea corupţiei şi incompetenţei. Descentralizare, deconcentrare, vorbe goale. Totul este nepotism şi pupincurism. Haos peste tot..
    Viaţa economică a ţarii moare strangulată de uriaşele datorii, strivită sub greutatea impozitelor şi a unei imflaţii ce stă să explodeze.
    Armata îşi macină demnitatea, aceea care a mai rămas, şi-şi slăbeşte disciplina sub regimul de permanenţă insultă la care sunt supuşi conducătorii ei.
    Invăţămîntul, considerat prioritate naţională, sub finanţat este lăsat de izbelişte spre a fi sfîrtecat de şobolanii actualei coaliţii.
    Dar, cu asemenea măsuri şi acte cu adevărat criminale, actuala guvernare, complexată şi demoralizată îşi va da în curînd singură lovitura de graţie.Ceasul cel din urma al acestei cîrmuiri va suna în curînd, datorită întreitei lipse de: competenţă, omogenitate, şi moralitate.
    Semănatorii anarhiei sociale şi politice vor culege în curînd roadele dispreşului, ura şi revolta populară.AMIN !

    RăspundețiȘtergere