luni, 10 ianuarie 2011

Liderii PNL şi PC au semnat protocolul de constituire a Alianţei de Centru-Dreapta

Crin Antonescu şi Daniel Constantin au semnat, protocolul de constituire a Alianţei de Centru-Dreapta. Delegaţia Permanentă a PNL a validat alianţa cu PC, cu doar trei voturi "împotrivă".
Următorul pas va fi înregistrarea Alianţei la tribunal.
Imediat după semnarea protocolului între PNL şi PC, liderul liberal Crin Antonescu a subliniat că face pasul de a se alia cu conservatorii "cu onestitate, încredere şi convingerea că este o acţiune politică benefică, necesară scenei politice româneşti".
El a susţinut că la baza acestei alianţe există o compatibilitate doctrinară şi programatică, una care s-a dezvoltat în timp, şi care "a fost într-un fel consacrată de forurile care, pe parcursul anului trecut şi la PNL şi la PC au adus la zi, au adaptat, reînnoit şi îmbogăţit programele noastre politice".
Totodată, Antonescu a explicat că această "întărire pe zona de centru dreapta" era necesară, în condiţiile în care actuala putere se reclamă de la ideologia, doctrina şi comportamentele de centru- dreapta, deşi "nu au nimic în comun cu aşa ceva"."Am semnat acest protocol fără nicio reţinere, în ciuda asediului propagandistic dezlănţuit de la aflarea veştii despre această alianţă, împotriva noastră, a mea în special. E important să am conştiinţa clară - şi o am- a faptului că, făcând aceată alianţă, nu încalc cu nimic principiile PNL sau ale mele, că este o alianţă destinată tocmai transpunerii în realitate a acestor principii. Sunt onorat să fiu în această formulă coleg cu oamenii din PC", a conchis Antonescu.
"Alianţa cu PNL nu este aşezată pe anumite negocieri, ci una care are la bază un set de valori şi măsuri pe care ne-am angajat să le promovăm în perioada următoare. Sunt convins că parteneriatul cu PNL va fi unul pe termen lung, până în 2016, benefic pentru ambele partide", a spus Daniel Constantin.

Asadar, alianta dintre PNL si PC este de acum viabila.Sa uram succes acestei aliante la alegerile viitoare si, sa speram ca, incepand cu anul 2012 aceasta alianta va fi cea care va conduce Romania.

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu: