vineri, 14 ianuarie 2011

Cum mai vrea Boc sa stranga bani la buget?...Impozitand meditatiile profesorilor...

Inspectoratele şcolare au început să primească formulare prin care cadrele didactice trebuie să declare dacă fac meditaţii. Profesorii consideră că această acţiune reprezintă un abuz. Potrivit Ziarul de Iaşi, directorii mai multor şcoli din Arad au distribuit zilele acestea formulare pe care scrie "Declaraţie", prin care dascălii trebuie să precizeze dacă obţin alte surse de venit în afara programului şcolar. Profesorii trebuie să îşi noteze numele şi funcţia şi să declare dacă obţin venituri din meditaţii sau alte activităţi desfăşurate după încheierea programului şcolar.Dascălii şi sindicaliştii consideră că acţiunea este una abuzivă. "Colegii nu trebuie să se lase intimidaţi de această acţiune, trebuie să ştie că au libertatea şi dreptul de a desfăşura orice activitate, remunerată sau nu, în afara programului de lucru. Acţiunea este una abuzivă şi poartă o tentă de presiune. Fiecare cetăţean al României este obligat deja să respecte legea, nu trebuie să dea o declaraţie că respectă reglementările în vigoare", a declarat preşedintele Sindicatului Democrat din Învăţământ Arad, Dănuţ Ienesescu, citat de sursa precizată.
Inspectorul şcolar general Mirela Aldescu confirmă că se lucrează la o situaţie statistică privind activităţile extraşcolare ale angajaţilor. Cu toate acestea, inspectorul susţine că acţiunea "este perfect legală şi are loc la solicitarea ANAF". "Directorii de şcoli au obligaţia să ne furnizeze aceste date, cum şi noi avem obligaţia să le centralizăm şi să le furnizăm ANAF", a spus Aldescu.
Cu fiecare zi care trece acest guvern gaseste noi si noi "solutii" pentru a "culege" bani pentru buget.Acum doresc sa impoziteze meditatiile profesorilor...Ca sa fiu sincer chiar nu cred ca vor reusi sa faca acest lucru, este destul de greu sa se poata urmari o asemenea activitate.Se stie ca meditatiile exista de cand este lumea si se mai stie si faptul ca niciodata ele nu au fost impozitate.Este adevarat insa si faptul ca guvernul Boc chiar este in stare de orice...Doar ca, haideti sa recunoastem, si noi avem o mare parte din vina...Pentru ca acceptam la nesfarsit "aberatiile" unor conducatori incompetenti...Vedeti si dumneavoastra ca in fiecare zi apare cate ceva nou din care rezulta incapabilitatea acestor guvernanti.Doar de la inceputul acestui an au "rasarit" micsorarea pensiilor militarilor, posibilitatea ca mamele care stau acasa mai mult de un an pentru ingrijirea copiilor sa fie concediate si ca sa ne si amuzam putin si problema bibilicilor domnului Botis...Nu credeti ca este cam mult pentru doar doua saptamani trecute din acest an?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. http://danielmalaelea-media.blogspot.com/2011/01/aceasta-prevedere-din-len-il-situeaza.html
    Gresesc eu?

    RăspundețiȘtergere