luni, 27 iunie 2011

0.12 % dintre candidatii la bacalaureat au fost eliminati.Ministrul crede că încrederea în corectitudinea bacalaureatului creşte

"Este o situaţie de normalitate la bacalaureat. Constat că încrederea în corectitudinea examenului de bacalaureat creşte", a declarat astazi ministrul Educaţiei Daniel Funeriu.
Ministrul Educaţiei a precizat că, la Mehedinţi, inspectorul general şcolar i-a sesizat faptul că elevii din două săli aveau asupra lor documente. Aceştia au fost eliminaţi din examen, iar următoarele două sesiuni respectiv cea din toamna lui 2011 şi vara lui 2012 nu vor putea participa la examenul naţional.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, Emil Mirică, a declarat că 22 de elevi de la Colegiul Tehnic "Lorin Sălăgean", trei de la Liceul de Transporturi Auto şi opt de la Colegiul "Domnul Tudor" din municipiul Drobeta Turnu Severin au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi copiind.
Mirică a precizat că elevii au folosit metodele clasice pentru a copia, respectiv cărţi şi fiţuici, fiind prinşi de supraveghetori şi daţi afară din examen.
Şeful ISJ Mehedinţi a mai spus că a dispus o anchetă pentru a stabili cum au ajuns mijloacele de inspiraţie la elevii respectivi şi dacă profesorii supraveghetori au vreo implicare.
In capitala,optsprezece elevi bucureşteni au fost eliminaţi de la proba scrisă la Limba română a examenului de bacalaureat, aceştia nemaiputând participa la următoarele sesiuni, respectiv cea din toamnă 2011 şi cea din vară 2012.
Cei 18 elevi au fost eliminaţi pentru încălcarea regulamentului desfăşurării examenului de bacalaureat, a declarat inspectorul general şcolar al Capitalei, prof. Cristian Alexandrescu.
Acesta a spus că a fost în control în mai multe şcoli pe durata desfăşurării primei probe scrise a examenului de bacalaureat.
Potrivit lui Cristian Alexandrescu, prin scanare s-a sesizat că un candidat avea telefonul mobil la el, iar informaţia s-a dovedit ulterior a fi reală. Alţi elevi care au fost eliminaţi au fost prinşi copiind cu fiţuici scoase de pe internet.
Doi elevi au fost eliminaţi la Cluj de la proba scrisă la limba şi literatura română a examenului de bacalaureat după ce au încercat să copieze.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Anca Hodorogea, a declarat că unul dintre elevi a încercat să copieze cu o ciornă, iar celălalt cu ajutorul unui ceas cu memorie.
"Au fost eliminaţi doi elevi, băieţi, de la examenul de bacalareat pentru fraudă. Profesorii au fost vigilenţi şi i-au depistat. Unul a folosit o ciornă, iar celălalt un ceas cu memorie, de pe care putea să citească documente în format word. Cei doi nu mai au dreptul să susţină examenul de bacalaureat decât peste două sesiuni, în toamna anului viitor", a spus Hodorogea.
Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, Alexandru Lăutaru, un elev a fost eliminat înainte de ora 10.30 de la centrul organizat la Colegiul Naţional "Iancu de Hunedoara" din municipiul Hunedoara.
Elevul a fost prins de supraveghetori copiind cu ajutorul telefonului mobil la proba scrisă la limba şi literatura română.
Potrivit metodologiei de desfăşurare a examenului de bacalaureat pentru anul 2011, un candidat eliminat din examen pentru că a fost prins copiind nu va mai putea participa la sesiunea din toamnă şi nici la cea din vara lui 2012. Ei vor avea dreptul să se înscrie abia la sesiunea de bacalaureat din toamna lui 2012.
În zilele următoare, respectiv 29 iunie şi 1 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.
Asadar, prima proba scrisa de la examenul de bacalaureat a fost una "curata" in opinia ministrului Educatiei...In total, 233 de elevi au fost eliminati din examen conform declaratiilor ministrului Educatiei.Doar ca, la acest examen participa in jur de
200000 absolventi, iar procentual, cei 233 reprezinta 0.12 % din totalul celor inscrisi pentru a sustine acest examen.Iata cum, pentru 233 de "elevi problema" a fost nevoie de toata aceasta demonstratie de forta de tip camere video, amenintari pentru profesori etc.Chiar crede cineva ca in celelalte judete, de unde nu s-au "raportat evenimente", totul a fost in regula?...
Nu as vrea sa comentez aici daca actualul ministru a promovat sau nu acest examen de bacalaureat dar as vrea sa spun ca in vara trecuta, la examenul de bacalaureat de atunci, numarul elevilor care au fost eliminati a fost de 105.Fara sa fie nevoie de camere video...In comunicatul de anul trecut se preciza ca... "In cadrul primei probe scrise din cadrul examenului de bacalaureat au fost eliminati 105 elevi din cauza tentativelor de frauda" conform realitatea.net, deci de doua ori mai putini decat anul acesta.
Ca o parere personala...Nu este nimic nou "sub soare" si nu s-a schimbat nimic in Romania, nici macar in privinta examenului de bacalaureat...Si ar mai fi ceva de spus aici...O anumita teama s-a rasfrant si asupra elevilor buni, a celor carora nici prin cap nu le trece sa fraudeze examenul...Exista o "presiune" asupra tuturor...elevi...profesori...parinti...


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu