joi, 9 iunie 2011

Plata examenului de bacalaureat...

A fost dat publicitatii Ordinul de ministru privind plata examenului de bacalaureat.Cine doreste sa il citeasca o poate face aici .
Astfel, un asistent supraveghetor la bacalaureat va primi 25 de lei, iar un profesor evaluator va fi remunerate cu 4 lei pentru fiecare lucrare corectată. Profesorii din centrele de bacalaureat vor primi următoarele sume : 425 de lei pentru preşedintele de comisie dintr-un centru cu peste 450 de candidaţi, 400 de lei pentru preşedintele comisiei din centrele în care numărul candidaţilor este mai mic de 450, 275 de lei pentru vicepreşedinţi, secretari şi membri, şi câte 25 de lei pe zi pentru fiecare asistent . Dascălii din centrele de evaluare vor primi ceva mai mulţi bani. Astfel, preşedintele unui centru de evaluare la care sunt arondaţi peste 1.000 de candidaţi va fi plătit cu 625 de lei, iar dacă numărul de candidaţi este mai mic de 1.000, acesta va primi doar 600 de lei. Vicepreşedinţii primesc 350 de lei, secretarul, 300 de lei, iar membrii câte 275 de lei. Profesorii evaluatori vor primi câte 4 lei pentru fiecare lucrare corectată.
Profesorii examinatori la probele orale de limba română şi evaluare a competenţelor digitale vor primi câte 2 lei pentru fiecare candidat examinat. La proba de limba moderna, suma prevăzută de ordinul Ministerului Educaţiei, este de 3 lei pentru fiecare candidat examinat.
Ca o concluzie, bani putini si multa suspiciune...Acum cativa ani de zile plata era dubla...Doar ca atunci guverna PNL-ul...Frumoase vremuri, nu?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. asa este . dar nu atunci ,au facut greva cadrele didactice ?
    naivitatea se plateste .

    RăspundețiȘtergere