miercuri, 15 iunie 2011

Teama lui Traian Basescu...

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, propunerea legislativă a PDL de modificare a Legii referendumului astfel încât demiterea preşedintelui României să fie aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor cetăţenilor înscrişi pe listele electorale.
Propunerea legislativă a fost iniţiată de deputaţii PDL, Daniel Buda, Gabriel Andronache şi Mircea Toader.
La şedinţa comisiei juridice deputatul PNL Alina Gorghiu a propus eliminarea acestei prevederi arătând că preşedintele României este ales cu votul majorităţii cetăţenilor prezenţi la vot şi pe principiul simetriei juridice, în acelaşi mod trebuie şi demis, adică cu votul cetăţenilor prezenţi la scrutin.
Deputaţii jurişti au respins această propunere şi au adoptat iniţiativa legislativă cu opt voturi pentru şi 6 împotrivă.
Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.
Asadar, Traian Basescu incepe sa isi ia masuri de precautie.Cred ca este constient de faptul ca a devenit cel mai impopular presedinte al Romaniei de dupa Revolutie si vrea sa fie sigur ca nu o sa fie "debarcat".Este cat se poate de clar faptul ca este imoral ca un presedinte ales de majoritatea romanilor prezenti la vot sa nu poata sa fie demis decat de majoritatea alegatorilor inscrisi pe listele electorale.Din punct de vedere teoretic, daca la referendumul pentru demiterea presedintelui se prezinta 49.99 la suta dintre cetatenii inscrisi pe lista si voteaza toti pentru demitere, conform proiectului de lege PDL-ist, presedintele ramane in functie.
In mod normal aceasta regula ar trebui sa existe doar in cazul in care un presedinte ar fi ales de catre majoritatea cetatenilor inscrisi pe listele electorale, doar ca acest lucru nu este posibil din cauza absenteismului.
Daca si la noi in tara ar exista obligativitatea prezentei la vot, asa cum este in Belgia de exemplu, probabil ca legea PDL-ista ar avea o oarecare justificare.
Asa insa, propunerea deputatilor PDL nu inseamna decat o lege data exclusiv pentru salvarea lui Traian Basescu.Ma intreb de multe ori cum vede presedintele situatia in care se afla el acum.Acum doar cativa ani de zile, atunci cand a fost suspendat de catre Parlament, Traian Basescu "a supravietuit" datorita faptului ca la referendum oamenii au votat pentru el.Atunci era "pe val" si se baza pe popularitatea lui.Acum insa se teme de "judecata" poporului...Doar ca, ce nu stie Traian Basescu este ca "de ce ti-e frica nu scapi"...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. APEL CATRE TOTI CETATENII ROMANIEI

    DUBLUL VOICULESCU -TIRIAC LA CONDUCEREA TARII !
    Am fost convins ca romanii nu se pot conduce singuri. Emisiunea Antena 3 m-a
    convins de contrariu. Cuplul Voiculescu Tiriac are toate calitatii inclusiv experienta si recunoastere externa.
    ION TIRIAC PRESEDINTELE ROMANIEI
    In SUA sunt de exemplu un milion de romani si va garantez ca toata lumea a auzit si va vota pe fostul maestru al tenisului si actualul mogul Tiriac.
    Este cunoscut in toata Germania nu numai ca Tennis's Count Dracula ci si prin reclamele de televiziune. El este un erou al nemtilor prin descoperirea lui Boris Becker.
    Prin partidele de vanatoare ( pe care le urasc de moarte ) are conectii cu toate marile nume ale lumii.
    Tiriac este un antrepenor global unic cu un diamant de facut bani in cap. La Antena 3 a spus modest ca a auzit de cancelarii Germaniei . Fals . Ai cunoaste personal iar cu cancelarul Kohl era chiar amic.
    Tiriac cunoaste ce este foamea si pe omul simplu. Tatal sau a murit la 11 ani iar mama lui a fost casnica.
    Intr-un interviu in celebra revista americana People Tiriac declara "I could probably be President," si sper sa se tina de cuvant.
    DAN VOICULESCU PRIM MINISTRU
    Fara sa-l simpatizez deosebit ai recunosc geniul financiar. El cunoaste mai bine decat oricine economia romaneasca. Este un profesor la propriu cat si la figurat. Este singurul politician care cunoaste economia si problemele ei. " He taught the “Competition and Competitiveness” course for 7 years at the Academy of Economic Studies in Bucharest, within the Faculty of International Relations." Iata dece Voiculescu este singura sansa pentru Romania.
    PROBLEMA MAJORA A ROMANIEI ESTE LIPSA DE COMPETENTA SI CREATIVITATE. CUPLUL VOICULESCU TIRIAC ESTE SINGURA SANSA A ROMANIEI DE A SCOATE TARA DIN PRAPASTIE SI A INPINGE ROMANIA SPRE CIVILIZATIA EUROPEANA.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un presedinte de tara nu poate sa fie demis asa usor,trebuie sa tradeze.
    Propunerea nu face decat sa restabileasca situatia de dinainte de 2007 cand liberalii au schimbat-o sa-l demita mai repede la referendim pe Basescu.
    Nu va mai laudati asa partidul ca este mult mai rau decat pedeleul monstruos.

    RăspundețiȘtergere