vineri, 24 iunie 2011

Fara locuri cu taxa la facultatile de stat?

Deputatul PDL Catalin Croitoru a propus si, totodata a depus in luna mai, un proiect de lege care sa elemine locurile cu taxa la universitatile de stat.
Initiativa legislativa a deputatului a trecut tacit de Camera Deputatilor. Mai exact, cele 45 de zile in care aceasta lege putea fi dezbatuta au expirat. Daca propunerea este adoptata si de Senat inseamna ca locurile cu taxa de la facultatile de stat vor disparea.
Proiectul mai prevede si faptul ca raportul dintre numarul studentilor scolarizati intr-o promotie la un program de studiu si cel al cadrelor didactice titulare nu poate fi mai mare de 40 la 1.
Asadar, in plina criza economica se doreste eliminarea locurilor cu taxa de la facultatile de stat desi aceste fonduri reprezentau o sursa de autofinantare pentru universitatile respective.
Se considera oare ca o facultate particulara asigura un invatamant de o calitate mai buna decat o facultate de stat? Eu unul nu cred lucrul acesta.Poate ca domnul Catalin Croitoru, initiatorul acestei legi este insa convins de lucrul acesta...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Mi se pare corecta aceasta propunere,pentru ca la facultatile de stat chiar se invata,atunci de ce mai optam pentru o facultate de stat,sa mai si platim,asa am putea face la FRF,ce se va alege de Romania?Eu optez pentru ca in facultatile de stat sa nu mai fie locuri cu taxa,chiar daca sunt la buget,insa sunt copii care invata si poate sunt la taxa si nu pot face fata,asta determinandu-i sa renunte la facultate,asta vreti?.Mihaela-Universitatea din Bucuresti

    RăspundețiȘtergere