sâmbătă, 11 iunie 2011

Prima "victima" a masurilor pentru un "bacalaureat curat"...Un elev a fost eliminat pentru ca si-a uitat telefonul in buzunar...

Un elev de la Liceul Teoretic „Jean Monnet“ din Capitală este, potrivit Ministerului Educaţiei, singurul elev din ţară eliminat de la prima probă a Bacalaureatului. El va putea da examenul abia în septembrie 2012.

Paul Fodor, elev în clasa a XII-a E la Liceul „Jean Monnet" din Bucureşti, a fost scos din sala de examen marţi, 7 iunie, unde urma să susţină proba orală de limba română pentru că în timpul examinării i-a sunat telefonul mobil.

„Eu am semnalat acest lucru profesorului care mă însoţea, acesta a luat telefonul candidatului şi a chemat-o pe doamna directoare, care este şi preşedinta comisiei de Bacalaureat a liceului. Elevul a a spus că a uitat să scoată telefonul din buzunar. Iniţial, comisia i-a permis să dea examenul, dar ulterior s-a revenit asupra deciziei" a declarat, pentru „Adevărul", Antonio Ciocan, director educaţional în cadrul Fundaţiei „Dinu Patriciu", observator din partea fundaţiei la susţinerea probelor de la Liceul „Jean Monnet" din Capitală.

Potrivit metodologiei, dacă unul dintre candidaţi pătrunde în sala de examinare cu obiecte nepermise, printre acestea aflându-se şi telefoanele mobile, este eliminat, chiar dacă obiectele nu au fost folosite pentru fraudarea examenului.

Se spune ca "unde este lege nu e tocmeala" si exemplul cel mai potrivit este tocmai acest elev eliminat de la bacalaureat.Doar ca sanctiunea pare cam dura, probabil ca elevul respectiv chiar a uitat telefonul in buzunar.Este bun excesul de zel dar nu intotdeauna.Sunt curios daca cei de la minister vor incadra fapta acestui elev la "fraude" si nu il vor lasa sa sustina examenul nici anul scolar viitor.
Eu unul sunt sigur ca daca acest "eveniment" se intampla la liceul din Vascauti nu se lua nici o masura impotriva acestui elev.Iata cum dintr-o simpla copilarie acest elev pierde un an scolar...Pacat...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu